Thyra Frank forsvarer sig: Det er langt ude

Dansk Sygeplejeråd har misforstået budskabet i en omstridt udtalelse fra Thyra Frank i en ny valgvideo, siger politikeren. Her forklarer hun sig yderligere og peger på, at hun taler ud fra 40 års erfaring i faget
Der er brug for mere medmenneskelig i sygeplejefaget, mener Thyra Frank (LA).
Der er brug for mere medmenneskelig i sygeplejefaget, mener Thyra Frank (LA). Foto: Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

"Jeg vil hellere passes af en klejnsmed med et stort hjerte, end af en sygeplejerske uden medmenneskelig indsigt," siger Thyra Frank i en ny valgvideo, som Avisen.dk skrev om i går.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker raser over Thyra Frank: "Usmageligt"

Og socialordføreren fra Liberal Alliance står fast. Også selvom Dansk Sygeplejeråd i går rettede en skarp kritik af hendes udtalelse, som de mener insinuerer, at personalet på landets plejehjem ikke udviser medmenneskelighed.

Thyra Frank forstår ikke kritikken.

- Jeg siger jo bare, at  jeg ikke vil passes af en person uden medmenneskelighed. Det er ikke det samme som at sige at alle sygeplejersker ikke har medmenneskelig indsigt. Det er noget forbandet vrøvl, siger Thyra Frank.

Uddannelse er ikke nok

Hun er selv uddannet sygeplejerske og stadig medlem af Dansk Sygeplejeråd, selvom hun idag sidder i Folketinget for Liberal Alliance. Hun har også været leder af Plejehjemmet Lotte, der blev kendt for at lade beboerne ryge og drikke.

Thyra Frank forklarer, at hun gennem 40 års erfaring i faget har mødt sygeplejersker, der, selvom de havde fagligheden med sig, ikke kunne finde ud af at vise omsorg.

- Og når sygeplejersker ikke har hjertet med, så fungerer det professionelle altså heller ikke, siger Thyra Frank, der lufter en idé om, at der ved optagelse på sygeplejerskeuddannelsen skal være en samtale, der sikrer, at kun dem med værdierne i orden, kan komme ind.

Hun slår fast, at når det gælder omsorgsfag, så er uddannelse ikke nok. Det kræver dannelse, etik og moral.

De burde bakke op

Og det er heller ikke sygeplejerskernes uddannelse og faglighed, hun er ude på at kritisere med sin udtalelse i valgvideoen. Hun fremhæver, at hun er stolt af sit fag og har en masse dygtige kollegaer.

Men hun forstår ikke, hvorfor Dansk Sygeplejeråd ikke bakker op om budskabet om større fokus på medmenneskelige værdier i faget.

- De føler sig åbenbart provokeret. Jeg kan godt forstå, at de vil pointere at fagligheden også er rigtig vigtig. Men at vende den om til at sige, at jeg mener, at alle sygeplejersker er dårlige, den synes jeg er langt ude, lyder det fra Thyra Frank.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.