Thulesens garanti: Vi kæmper for bedre dagpenge-system

SF krævede svar fra DF-formanden: Vil du stadig forbedre dagpenge-systemet?
Det vi siger før et valg, det siger vi også efter et valg, sagde Thulesen i partilederrunden.
Det vi siger før et valg, det siger vi også efter et valg, sagde Thulesen i partilederrunden. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Husk nu, den dagpenge-aftale, vi blev enige om, Thulesen!

Sådan lød det fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, i partilederdebatten fra folketingssalen, der afsluttede et hæsblæsende folketingsvalg.

- Jeg kommer til at holde øje med dig Kristian, for vi lavede en aftale om, at vi hver især skulle levere på dagpengeområdet. Så jeg forventer, at der nu kommer en løsning på dagpengeområdet, sagde Pia Olsen Dyhr, der altså henviser til, at de to partiformænd på valgkampens fjerde dag gav hinanden hånd på, at de begge skulle arbejde for en bedre dagpengeaftale, hvor genoptjeningsperioden skulle halveres fra 12 til seks måneder.

Holder dig op på det!

Også Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen lagde pres på Kristian Thulesen Dahl, der med en fremgang på 15 mandater, blev valgets helt store vinder.

- Det er dig og Dansk Folkeparti, der har vundet det her valg. Det har du blandt andet gjort ved at love at komme med en dagpengeløsning. Det er dig, der har lovet mere velfærd. Og dig, der har lovet at stoppe salget af Dong. Vi er rigtig, rigtig mange, der har tænkt sig at holde dig op på det, sagde hun.

Vil kæmpe for det

Kristian Thulesen Dahl understregede, at han agter at holde sit løfte.

- Det vi siger før et valg, det siger vi også efter et valg. Det vi har lavet i valgkampen vil vi kæmpe for nu efter valget, sagde Kristian Thulesen Dahl, der i forhold til et muligt regeringssamarbejde forklarede, at han vil placere sig der, hvor partiet kan få mest indflydelse.

- Det drejer sig om at få mest muligt af vores politik gennemført. Vi har høje ambitioner om, hvad vi kan gå igennem den kommende valgperiode. Folk ved jo, hvad vi står for, sagde han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.