Thulesen om boligydelse-sag: "Et brandærgerligt forløb"

Dansk Folkepartis formand er tilfreds med, at spørgsmålet om boligydelsen først afklares til foråret.
Kristian Thulesen Dahl er tilfreds med, at de borgerlige partier har skubbet spørgsmålet om boligydelsen til foråret.
Kristian Thulesen Dahl er tilfreds med, at de borgerlige partier har skubbet spørgsmålet om boligydelsen til foråret. Foto: HENRIK DAUGAARD JENS/POLFOTO

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er tilfreds med, at det kildne spørgsmål i finansloven om at beskære boligydelsen til ældre foreløbig er skubbet til foråret:

- Jeg er rigtigt godt tilfreds, og jeg synes, vi har lavet en god aftale.

- Jeg har hele sidste uge sagt, at vi måtte kigge på tingene igen og finde en anden løsning, og det har vi gjort, siger han til TV2 News.

Formanden mener, at grundlaget for at gennemføre den planlagte besparelse var for uklart, og at der derfor er brug for at få det belyst nærmere.

- Nu bliver der lavet et grundigt regnearbejde, og vi får tid til at kigge på tingene igen. Og de ældre behøver ikke frygte, at der kommer noget snigende som en tyv om natten, siger han.

Til DR Nyheder fortæller Kristian Thulesen Dahl, at "det er gået for stærkt, og konsekvenserne har ikke været ordentligt belyst."

Det har været et brandærgerligt forløb. Hele den her diskussion af at det skulle være Dansk Folkeparti, der ønskede at ramme vores pensionister. Jeg har aldrig hørt sådan noget vås før. Det ønsker vi jo ikke. Vi har tværtimod prøvet at skærme de pensionister som ikke har meget at rutte med, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Selv om Dansk Folkeparti havde givet håndslag på besparelser, der ville ramme en række ældre hårdt på pengepungen, så mener han ikke, at man ved at pille forslaget ud af finansloven er løbet fra sine løfter.

- Vi har indgået en aftale, der indeholdt en tidsel. Sådan er vilkårene, når man forhandler.

- Men vi gjorde det på den betingelse, at det ikke gik ud over de svageste ældre, og det får vi nu mulighed for at sikre, siger han.

Formålet med at skære i boligydelsen var at finde en besparelse på 90 millioner kroner, som altså nu mangler på finanslovsbudgettet.

De penge har de borgerlige partier lovet at finde til foråret, når man sætter sig sammen for at få de sidste brikker i puslespillet til at falde på plads.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.