Thulesen: Jeg tager medansvar for en god parallelaftale

Danskernes nej handler om EU-skepsis, siger DF formand, som nu vil arbejde for en god Europol aftale.
En glad Kristian Thulesen Dahl fra DF, da der torsdag var valgaften på Christiansborg efter folkeafstemningen om EU-retsforbeholdet.
En glad Kristian Thulesen Dahl fra DF, da der torsdag var valgaften på Christiansborg efter folkeafstemningen om EU-retsforbeholdet. Foto: PHILIP DAVALI/POLFOTO

En god aftale om det europæiske politisamarbejde Europol er på Dansk Folkepartis dagsorden, dagen efter at 53,1 procent af vælgerne sagde nej til en tilvalgsordning.

Det fortæller DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, fredag på vej til gruppemøde.

- Jeg er glad for, at statsministeren allerede er gået i gang med arbejdet. Nu går vi efter en tilfredsstillende parallelaftale om Europol, når vi mødes med statsministeren på mandag. Så det er det, vi arbejder på.

- Jeg påtager mig et medansvar for en proces, der giver en god parallelaftale, siger han og mener, at danskernes nej grundlæggende handler om EU-skepsis.

- Det her handler om EU. Danskerne har taget stilling til en klump EU-politik, og det skal vi respektere. Det skal ikke forklares med alle mulige andre ting.

Kristian Thulesen Dahl havde dog gerne set, at folkeafstemningen blev afholdt tidligere.

- Jeg tror ikke, det havde ændre udfaldet, danskere følte sig ikke tilstrækkelig informeret. 14 dages valgkamp er for kort.

- Ja-partierne har et grundlæggende problem med, at danskerne er skeptiske over for EU. Der er en kløft på EU-området, hvor danskerne føler sig taget ved næsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.