Thulesen: Ikke sandsynligt at DF kommer i regering

Søren Pape Poulsen (K) tvivler på, at det kan lade sig gøre at danne en flertalsregering i den borgerlige blok
Han har ikke spurgt, om vi er klar til at gå i regering, siger Thulesen.
Han har ikke spurgt, om vi er klar til at gå i regering, siger Thulesen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Efter lørdagens regerings-forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen (V) fortalte DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, at han ikke tror på, at Dansk Folkeparti skal gøre sig klar til ministerposter.

Jeg tror stadig, at det mest sandsynlige er, at vi er uden for regering, siger Kristian Thulesen Dahl.

På lørdagens møde blev der slet ikke snakket om en mulig VO-regering.

- Han har ikke spurgt, om vi er klar til at gå i regering. Vi har diskuteret spørgsmålet om en flertalsregering, og så har vi markeret vores synspunkter, så der ikke kan være tvivl om, hvad vi vil gøre for vores vælgere, siger Kristian Thulesen Dahl.

Konservative tror ikke på flertalsregering

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, var også til forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen lørdag eftermiddag. Han mener, at det ser yderst svært ud at danne den flertalsregering, som Liberal Alliance ønsker.

- Lige nu har Lars Løkke Rasmussen fået til opgave at danne en flertalsregering. Det, må vi nok sige, bliver en svær opgave, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Før valget har De Konservative meldt ud, at partiet ikke vil gå i regering, hvis det skulle opleve tilbagegang ved valget. Det var som bekendt tilfældet, men alligevel vil Søren Pape Poulsen ikke blankt afvise, at det kan komme på tale.

- Når vi bliver inviteret til forhandlinger, så kommer vi selvfølgelig. Men en flertalsregering ser svært ud. Der er forskellene simpelthen for store mellem de fire partier. Hvad der sker efterfølgende, må vi drøfte senere, siger han.

- Vi kender ikke grundlaget for regeringen. Og man kan ikke udelukke noget uden at kende grundlaget. Lige nu ligger det ikke lige for, når man hører især ét partis holdning til væksten i den offentlige sektor.

Lang rejse

Liberal Alliance meddelte ved fredagens dronningerunde, at partiet ønsker, at Lars Løkke Rasmussen danner en flertalsregering bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance.

Indtil videre har det dog set vanskeligt ud. Både Dansk Folkeparti og De Konservative har udtrykt stor skepsis om, hvorvidt det på nogen måde kan lade sig gøre.

Efter at De Konservative lørdag eftermiddag har besøgt Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg, vil formand Søren Pape Poulsen endnu ikke konkludere på mødet.

- Nu har vi hver især været inde at sige, hvordan vi ser verden. Først og fremmest har vi lagt noget politik frem, og så må Lars Løkke vurdere, om en flertalsregering er realistisk, siger Søren Pape Poulsen.

Mødet har heller ikke bragt De Konservative hverken tættere på eller længere fra end plds i regeringen, siger Søren Pape Poulsen.

- Vores rejse mod regeringsdeltagelse er rigtig lang, fordi vi har nogle politiske ønsker, som er rigtig vigtige for os.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.