"Thulesen er kendt for at være en mega saglig tør kiks"

Du kan være enig eller uenig med Kristian Thulesen Dahls holdninger og synes, han er enten gud eller udsendt fra undergrunden. Men en ting kommer du ikke udenom, han er hverken humorforladt eller upopulær på Borgen.
Hvem vidste, at Kristian Thuelsen Dahl gemmer et musik-talent i maven.
Hvem vidste, at Kristian Thuelsen Dahl gemmer et musik-talent i maven. FOTO: Scanpix

Forleden startede Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl morgenen med at levere en rap om Corydon på NOVA FM.

Den gik noget i retningen af:

- Corydon, dinge-dinge-dinge-dinge-Dong. Det er altså bare ikke nogen god facon.

En rap, der er lidt af et særsyn, konkluderer makkerparret og politiske eksperter Mogensen og Kristiansen i deres analyse af politikerens optræden, skriver TV2:

- Det er fornuftigt nok. Thulesen Dahl er kendt for at være en mega saglig tør Oxford-kiks. Han viser en anden side af sig selv her, siger parret om rappen.

Hertil og ikke længere

Selve teksten på rappen antyder ret præcis, hvad Kristian Thulesen Dahl mener om den sag, men at han samtidig formår at vise sig selv i et andet lys, er ren og skær taktik, fortæller de politiske eksperter.

Der er smart taktik, og ikke alle kan slippe af sted med det. Men for en person, der er så privat som Kristian Thulesen Dahl, kan det måske være et meget godt træk at vise en anden side af sig selv.

Der skal jo også andet end valgløfter og lange taler til i en valgkamp, når vælgerne skal kurtiseres, og DF’eren er kendt for IKKE at lukke folk ind i sit privatliv, selvom det måske kan tiltrække stemmer.

Han inviterer som hovedregel (og modsat sin forgænger Pia Kjærsgaard) ikke pressen indenfor i sit hjem og viser sjældent sin kone Berit og deres tre børn frem.

- Folk siger, pressen går for tæt på. Men pressen går jo tæt på der, hvor man selv udstiller sit privatliv. Mange journalister respekterer faktisk det valg, man har truffet. Og det tager jeg hatten af for, siger han til BT om den sag.

Og han erkender blankt, at det er fordi, han er anderledes som person end sin forgænger.

En vellidt mand med magten

Ja, anderledes er han og det er ikke nødvendigvis en skidt ting:

- Udover sine uomtvistelige politiske evner er han en meget behagelig person at omgås. Kristian har en meget veludviklet humoristisk sans, som gør det meget behageligt at omgås ham, skriver venstremanden Claus Hjort Frederiksen om ham i 2012 i Berlingske.

Han fortsætter:

- Han er familiemenneske, og ofte fortæller han om sine børn, sin kone og hunden, og hvad de har lavet i weekenden. Og hvis man vil provokere ham, skal man bare komme med en spydighed om, hvordan Liverpool klarer sig i engelsk fodbold.

Ja, der gemmer sig altså en god kollega og vellidt mand bag de skrappe holdninger, men man skal ikke lade sig snyde, siger Pia Kjærsgaard til Euroman i 2012:

- Det drengede udseende snyder. Han er meget mere strategisk og mindre følelsesladet, end jeg er. Men i virkeligheden er det mig, der er en atypisk politiker, hvor Kristian ligner de fleste andre politikere. Han ved udmærket, hvad der rører sig i folkedybet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.