Thulesen Dahl: Tæpper og mad til flygtninge er karikatur på næstekærlighed

Folk gavner nok mere sig selv end flygtningene, lyder kritikken fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl.
Mange kommer til Rødby med tøj, mad og drikke, som de vil give flygtningene.
Mange kommer til Rødby med tøj, mad og drikke, som de vil give flygtningene. Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Mens kendte og ukendte viser gode gerninger på Facebook overfor strømmen af flygtninge og migranter, er formanden for Dansk Folkeparti langt fra imponeret.

Kristian Thulesen Dahl kalder det "sødt og rart", at folk slet ikke kan lade være med at starte bilen og tage bamser og alt muligt andet med til flygtningene.

- Men det bliver lidt en karikatur på, hvad det vil sige at være næstekærlig overfor folk, der faktisk trænger til hjælp. Det vil batte meget mere at hjælpe i nærområderne via hjælpeorgansiationerne og give nogle penge i raslebøsserne, siger Kristian Thulesen Dahl i forbindelse med et interview til Ugebrevet A4 om de seneste dages strøm af flygtninge og migranter.

- Det er selvfølgelig flot, at folk kørte fra Frederiksberg til Rødby, men det kan være det tjener dem selv mere end det egentlig hjælper folk i nød.

"De kommer med mælk, der står og bliver dårlig"

Kristian Thulesen Dahl mener, at mediedækningen er fordrejet, når tv-stationer i flere timer dækker, hvordan danskerne komme med tæpper til flygtninge i Rødby og Padborg.

Når Røde Kors understreger, at der ikke er behov for flere tæpper, behøver medierne ifølge DF-formanden ikke at tæppebombe seerne med billeder af glade givere.

- Den enkelte gør selvfølgelig i sit eget hoved noget godt, men det er fuldstændig fordrejet i forhold til de problemer, der er i flygtningelejrene i nærområderne, siger han og henviser til, at FN’s flygtningehøjkommissariat UNHCRi følge nye tal siger, at kun 35 procent af behovene i flygtningelejrene i Libanon og Jordan er dækket.

- Og så kører folk til Rødby, hvor de danske myndigheder har fuldstændig styr på det og folk får tilbudt overnatninger på hoteller eller skoler. De kommer med mælk, der står og bliver dårlig, fordi folk ikke har brug for mere mælk, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.