Thulesen Dahl om kaos med boligydelsen: Ikke mit ansvar

Kristian Thulesen Dahl afviser, at Dansk Folkeparti har et ansvar for, at 325.000 vil få udbetalt en forkert boligydelse i januar.
"Jeg har ikke været med bekendt med, at Udbetaling Danmark har været i gang med at ændre praksis," siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.
"Jeg har ikke været med bekendt med, at Udbetaling Danmark har været i gang med at ændre praksis," siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Scanpix

Det er ikke Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkepartis ansvar, at 325.000 modtagere af boligydelsen vil få et forkert beløb udbetalt i januar.

Det har DF-formanden netop sagt et interview med TV2 News, efter det er kommet frem, at Udbetaling Danmark allerede har gjort sig klar til at administrere efter de regler, der ellers blev sløjfet i går.

Det får nu den konsekvens, at 325.000 modtagerne af boligydelsen vil modtage den regulerede - det vil sige forkerte - boligydelse for januar 2016. Men det er Udbetaling Danmarks eget ansvar, lyder det fra partiformanden.

- De skal udbetale på baggrund af loven. Jeg synes, at de har været en postgang for tidligt ude og burde have afventet, at politikerne havde vedtaget den nye lovgivning, så havde vi ikke stået i den her situation, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2 News.

I en mail der er blevet lækket til flere medier, skriver Udbetaling Danmark ellers, at både embedsmændene i Finansministeriet og de politiske forhandlere løbende er blevet orienteret. Men det kender Kristian Thulesen Dahl ikke noget til.

- Jeg har ikke været med bekendt med, at Udbetaling Danmark har været i gang med at ændre praksis. Jeg mindes ikke at have set sådan noget. Jeg ville have reageret, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.