Thorning: Vi skal gentænke vores livsstil

Verden har brug for en bæredygtig livsstil hos forbrugere og virksomheder, siger statsministeren ved topmøde.
Statsminister Helle Thorning Schmidt og Etiopiens premierminister Hallemariam Dessalegn, til højre i billedet, mandag formiddag ved starten af Global Green Growth Forums, 3GF, fjerde session i Eigtveds Pakhus i København.
Statsminister Helle Thorning Schmidt og Etiopiens premierminister Hallemariam Dessalegn, til højre i billedet, mandag formiddag ved starten af Global Green Growth Forums, 3GF, fjerde session i Eigtveds Pakhus i København. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

Milliarder af mennesker i udviklingslandene løftes i de kommende år væk fra fattigdom og op i den globale middelklasse.

Men større forbrug og større industriproduktion kan have ødelæggende konsekvenser for miljøet, hvis ikke der skabes grønne og bæredygtige løsninger.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin åbningstale ved det internationale 3GF-topmøde i København, som fokuserer på at skabe grøn og bæredygtig vækst.

- Omkring tre milliarder mennesker forventes at slutte sig til den globale middelklasse inden 2030. At opfylde deres behov på en bæredygtig måde er afgørende for os alle.

- En bæredygtig livsstil skal være normen, og at opnå det er en af de største udfordringer i vores tid. Det tvinger os til at gentænke vores måde at leve på, siger Thorning i åbningstalen.

Det er i fjerde gang, at Danmark er vært for det årlige topmøde i det globale partnerskab, Global Green Growth Forum (3GF).

Dette års topmøde fokuserer på ændring af forbrugs- og produktionsmønstre, og hvordan regeringer og virksomheder kan påvirke forbrugerne til at træffe bæredygtige valg.

Og det er afgørende, at de store ændringer af vores måde at leve på bliver ført ud i livet nu, før det er for sent, understreger statsministeren.

- Vi som ledere er nødt til at træffe de rigtige beslutninger nu for at sikre en bæredygtig fremtid for de kommende generationer, siger Thorning.

3GF er et dansk regeringsinitiativ fra 2011 med Sydkorea, Mexico, Kina, Qatar, og Kenya som strategiske partnere. På topmødet i år træder Etiopien desuden ind som nyt partnerland.

3GF samler ledere og beslutningstagere fra erhvervslivet, regeringer, internationale organisationer og tænketanke.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.