Thorning til Mette F.: Er du klar?

Rammende fotos siger det hele: Thorning overdrager nu formandsskabet til Mette Frederiksen.
- Jeg er glad. Det er med blandende følelser, at vi står her i dag. Vi har tabt regeringsmagten, men vi er gået frem som parti, siger Mette Frederiksen.
- Jeg er glad. Det er med blandende følelser, at vi står her i dag. Vi har tabt regeringsmagten, men vi er gået frem som parti, siger Mette Frederiksen. Foto: Claus Bech/Scanpix

- Er du klar, spurgte den afgående formand for Socialdemokraterne, Helle Thorning-Schmidt, afløseren Mette Frederiksen, som lørdag eftermiddag af partiets hovedbestyrelse udpeges som konstitueret formand.

- Ja, svarede Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen nikkede til Thorning på vej ind til mødet med hovedbestyrelsen. Inden mødet mellem Thorning og Frederiksen, havde pressen fat i Mette Frederiksen.

- Jeg er glad. Det er med blandende følelser, at vi står her i dag. Vi har tabt regeringsmagten, men vi er gået frem som parti, sagde Mette Frederiksen.

- Nu skal vi i gang med at vælge ny formand, og der ser det ud til, at jeg har opbakning, siger Mette Frederiksen.

Hun er spændt på opgaven.

- Det er en meget stor opgave at være formand for Socialdemokraterne. Jeg er meget glad for den opbakning, der er, siger Mette Frederiksen.

TV2 News erfarer, at en ekstraordinær kongres finder sted 27. eller 28. juni, og her kan hun officielt blive valgt som formand. Intet tyder på, at en seriøs modkandidat udfordrer Mette Frederiksen.

Mette Frederiksens største opgave bliver naturligvis at vinde regeringsmagten tilbage fra de borgerlige partier.

- Jeg tror selvfølgelig, at Lars Løkke Rasmussen (Venstre-formand, red.) vil gøre alt, hvad han overhovedet kan, for at holde sammen på det blå Danmark.

- Vi kommer til som opposition at søge indflydelse, hvor vi overhovedet kan, og det er vores opgave at varetage interessen for nogle af de mennesker, som ikke har det så godt i samfundet, siger Mette Frederiksen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.