Thorning stormer frem i ny troværdigheds-måling

Landets statsminister er nu den fjerdemest troværdige toppolitiker i Danmark. Se top ti-listen her.
- Det er ret enestående, at Helle Thorning-Schmidt på så kort tid har kunnet stige til det niveau, siger professor i statskundskab på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen
- Det er ret enestående, at Helle Thorning-Schmidt på så kort tid har kunnet stige til det niveau, siger professor i statskundskab på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen Nils Meilvang/Scanpix

I mandags blev Socialdemokraterne for første gang målt til at være større end ved valgresultatet i 2011, og nu kan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) føje endnu en god måling til samlingen. Denne gang tordner hun frem i Gallups halvårlige måling af toppolitikernes troværdighed og karisma.

Det skriver Berlingske.

På en skal fra 0 til 100 scorer statsministeren 74 og placerer sig dermed på målingens fjerdeplads. For syv måneder siden var vurderingen af hende på bare 58. Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen må nøjes med en 14. plads.

- Det er ret enestående, at Helle Thorning-Schmidt på så kort tid har kunnet stige til det niveau, siger professor i statskundskab på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen til Berlingske.

Årsagen skal findes i de kampagner, som Socialdemokraterne har lanceret siden nytår. De har alle været med Helle Thorning-Schmidts person i centrum, pointerer professoren. Først ”Det Danmark du kender” og siden kampagnen rettet mod indvandrere, der skal arbejde, når de kommer til landet.

1586 danskere er blevet spurgt om 20 forskellige dimensioner af ’troværdighed’ og ’karisma’. Og når vælgerne skal forholde sig til Lars Løkke Rasmussen er dommen hård. Troværdigheden er siden september sidste år faldet fra 22 til 17. Omvendt luner Venstres næstformand, Kristian Jensen, sig på andenpladsen – trods et fald i troværdighed fra 95 til 82.

- Løkke har fået et gevaldigt hak i tuden, og det har ikke rettet sig. Kristian Jensen står meget stærkt som tronfølger i kulissen. Hvis Helle Thorning-Schmidt skulle genvinde magten, går der ikke mange uger, før han er en oplagt kandidat til at tage over, vurderer Kasper Møller Hansen.

Undersøgelsens højdespringere

Top ti – troværdighed:

- Kristian Thulesen Dahl, formand (DF)
- Kristian Jensen, næstformand (V)
- Bjarne Corydon, finansminister (S)
- Helle Thorning-Schmidt, statsminister (S)
- Pia Olsen Dyhr, formand (SF)
- Mette Frederiksen, justitsminister (S)
- Søren Pape Poulsen, formand (K)
- Henrik Sass Larsen, erhvervsminister (S)
- Morten Østergaard, formand (R)
- Sofie Carsten Nielsen, uddannelses- og forskningsminister (R)

Top ti – karisma:

- Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører (EL)
- Pia Kjærsgaard, værdiordfører (DF)
- Anders Samuelsen, formand (LA)
- Uffe Elbæk, formand (Å)
- Lars Løkke Rasmussen, formand (V)
- Kristian Thulesen Dahl, formand (DF)
- Pia Olsen Dyhr, formand (SF)
- Mette Frederiksen, justitsminister (S)
- Helle Thorning-Schmidt, statsminister (S)
- Henrik Sass Larsen, erhvervsminister (S)

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.