Thorning om sundhedsvæsenet: Jeg ved godt, at man er presset

Statsministeren anerkender, at sundhedsvæsnet er under pres. Men Thorning mener, regeringen har gjort nok for at sikre flere ansatte og nye milliardinvesteringer i behandlingen af syge danskere.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt på vej ind til Folketingets spørgetime.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt på vej ind til Folketingets spørgetime. Foto: Keld Navntoft

En problemstilling, som vi bliver nødt til at håndtere.

Sådan beskriver lederen for Alternativet, Uffe Elbæk, situationen i det danske sundhedsvæsen.

Men da Uffe Elbæk tirsdag stillede spørgsmål til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketingets spørgetime om et dansk sundhedsvæsen under pres, var der ingen konkrete løfter at hente fra statsministeren.

Thorning: Næsten 6000 flere ansatte i sundhedsvæsnet

Helle Thorning-Schmidt valgte i stedet at fokusere på de tiltag på sundhedsområdet, regeringen allerede har lavet.

- Regeringen er i fuld gang med at udvikle det danske sundhedsvæsen, og vi har faktisk brugt rigtig mange penge på det her. Det betyder også, at vi på finansloven i 2015 har besluttet, at vi vil investere i alt 6,5 milliarder over de næste år – fra 2015-18, sagde Thorning.

Og det er ikke kun de kommende år, der skal postes flere penge i sundhedsvæsnet. Siden regeringens tiltræden i 2011 er der rent faktisk blevet flere ansatte i sundhedsvæsnet, påpegede statsministeren.

- Jeg ved godt, at man er presset ude i det danske sundhedsvæsen, men vi taler om, at der er næsten 6000 flere ansatte. Det er trods alt nogle, der kan være med til at aflaste de her opgaver, sagde Thorning.

Stigende medicinudgifter kan betyde nedskæringer

Avisen.dk har de seneste uger sat fokus på overbelægning, travlhed og dårligt psykisk arbejdsmiljø på landets sygehuse.

Samtidig har Danske Regioner advaret om, at stadigt stigende udgifter til medicin i yderste konsekvens kan medføre yderligere nedskæringer på sygehusene.

På den baggrund mener Alternativets Uffe Elbæk, at der er brug for politisk handling.

- Noget af det, der er kilde til den økonomiske situation, vi står i, er selvfølgelig, at udgifterne til vores medicin stiger og stiger nærmest ukontrollabelt. Konsekvensen er så, at man begynder at skære ned, fyringer af sundhedspersonel, og man nedlægger afdelinger.

- Der er ingen tvivl om, at vi står over for en problemstilling, som vi bliver nødt til at håndtere, lød det fra Uffe Elbæk i Folketingssalen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.