Thorning om ballade i V: "De kaldte det blodpenge"

I kølvandet på V-udmelding om ikke at pille ved fradrag for fagforeningskontingent minder statsminister Helle Thorning-Schmidt om, at Venstre i sin tid havde en noget anden holdning.
Venstre kaldte det "blodpenge" dengang regeringen valgte at give fuldt fradrag for fagforeningskontingen, siger Helle Thorning-Schmidt.
Venstre kaldte det "blodpenge" dengang regeringen valgte at give fuldt fradrag for fagforeningskontingen, siger Helle Thorning-Schmidt. Foto: Asger Ladefoged, Scanpix/arkiv

En udmelding fra Venstres næstformand Kristian Jensen om, at Venstre ikke har planer om at røre ved fradraget for fagforeningskontingent, har i dag skabt forvirring om, hvad partiet egentlig vil.

LÆS OGSÅ: Drama i V: Claus Hjort sætter næstformand på plads

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kommenterede i dag sagen under sin bustur rundt i landet.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, siger i dag, at Venstre er klar til at frede fagforeningskontingentet. Senere har han tilføjet, at det kræver, at fagforeningerne skal skære i kontingentet og gøre det billigere. Hvad mener du om det udspil?

- Jeg skal bare minde om, at Venstre er det parti, som kaldte det blodpenge, dengang vi besluttede at give et fuldt fradrag for fagforeningskontingentet. Venstre har stillet forslag i Folketinget, som vil mindske lønmodtagernes mulighed for at konflikte og sikre gode løn- og arbejdsvilkår i Danmark. Venstre har ikke støttet de tiltag, vi har gjort i forhold til at forhindre social dumping. Så Venstre er ikke et parti for lønmodtagerne. I hvert fald ikke for de lønmodtagere, som vil kræve gode danske job til gode danske lønninger.

Mener du, det er for dyrt at være medlem af en fagforening?

- Det blander jeg mig ikke i. Det bestemmer fagforeningerne selv. Det, vi har sagt, er, at vi gerne vil give fradrag for fagforeningskontingentet, fordi det er vigtigt, at lønmodtagerne også har en stemme i den danske debat.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.