Thorning og Østergaard talte kun sammen én gang under valgkampen

Mistillid og magtkampe dominerede forholdet mellem Morten Østergaard (R) og Helle Thorning-Schmidt (S), fortæller den radikale leder i et nyt interview.
Helle Thorning-Schmidt (S) og Morten Østergaard (R) besøger sammen Aalborg Universitetshospital den 3. juni i begyndelsen af valgkampen. Det var den eneste dag, de to mødtes i hele valgkampen.
Helle Thorning-Schmidt (S) og Morten Østergaard (R) besøger sammen Aalborg Universitetshospital den 3. juni i begyndelsen af valgkampen. Det var den eneste dag, de to mødtes i hele valgkampen. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix

I et interview med Euroman fortæller en hudløst ærlig Morten Østergaard (R) nu om forholdet til og samarbejdet med den forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Den radikale leder afslører blandt andet, at kommunikationen mellem de to profiler var nærmest ikke-eksisterende under sommerens valgkamp.

- Vi blev enige om at fremlægge den plan, vi gik til valg på, ellers var der ingen koordinering i løbet af valgkampen. Helle og jeg mødtes i Aalborg en dag, men ellers var der ingen kommunikation mellem os. Jeg synes jo, det illustrerer det, jeg har sagt med den fremherskende mentalitet hos S. Jeg havde flere gange opfordret til en fælles planlægning af valgkampen, men det blev aldrig til noget, siger Morten Østergaard.

Der har dog generelt været god stemning mellem parterne, forklarer Morten Østergaard, men derfor kunne bølgerne godt gå højt. Holger K. Nielsen har tidligere beskrevet møderne i S-R-SF-regering som meget højlydte eller en form for pælesidning, hvor alle sidder og venter på, at nogen giver sig. Morten Østergaard er enig.

Hvem kan holde længst?

- Pælesidning er et fantastisk billede, for det er virkelig det, det handler om: Hvem kan holde længst? Jeg forsøger ikke at fralægge mig noget ansvar, for jeg var også selv med til det, men jeg havde måske en ambition om, at vi kunne finde en anden relation og komme ud over den måde at gøre det på, men det kunne man så ikke, viste det sig. Det var den samme stemning, der fortsatte.”

I interviewet fortæller Morten Østergaard, at "det er det kunstneriske indtryk og ikke indholdet, der kunne være bedre". Han ser dermed frem til at gå med i en eventuel kommende regering med den nye socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, som statsminister.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.