Thorning jubler: Kinnock tager storsejr i Wales

Med en overbevisende valgsejr er Helle Thorning-Schmidts mand klar til det britiske parlament.
- Jeg er glad, jeg er meget glad, og han har gjort det godt. Resultatet understreger alt det arbejde, han har lagt i det her, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2.
- Jeg er glad, jeg er meget glad, og han har gjort det godt. Resultatet understreger alt det arbejde, han har lagt i det her, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2. Reuters/Scanpix

Stephen Kinnock, statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, er blevet valgt ind i det britiske parlament, skriver BBC.

Stephen Kinnock fik over 15.000 stemmer ved valget og slår sin nærmeste modstander med flere længder. Nummer to på listen, Ukips kandidat Peter Bush, fik blot 4971 stemmer, viser BBC's optælling.

Kinnock blev i marts valgt som kandidat i Aberavon-kredsen i Wales, der anses for at være en sikkert Labour-land.

- I løbet af denne valgkamp har vi forbudt begrebet "sikre sæder" (i parlamentet, red.). Det handler om ikke at tage en eneste stemme for givet, siger Stephen Kinnock til BBC Wales og tilføjer:

- Vi har banket på tusindvis af døre, og det har været med til at give os et så fremragende resultat, som vi ser her i aften.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fejrede valgsejren sammen med manden i Wales.

- Jeg er glad, jeg er meget glad, og han har gjort det godt. Resultatet understreger alt det arbejde, han har lagt i det her, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2.

Hun afviser samtidig, at Kinnocks nye politiske karriere kan få indflydelse på Thornings hverdag.

- Jeg kan ikke forestille mig, hvad det skulle betyde i forhold til den opgave, jeg skal løse til dagligt, siger hun.

Selvom Stephen Kinnock herhjemme er mest kendt for at være gift med statsministeren, er han i Storbritannien kendt på grund af sin familie.

Kinnock-familien er nemlig et af de mest fremtrædende, britiske politiske familiedynastier. Avisen The Mirror beskriver således familien som "political royalty", altså en politisk kongefamilie.

Stephen Kinnocks far, Neil Kinnock, var medlem af parlamentet i 25 år, og fra 1983 til 1992 var han leder af Labour-partiet, som hans søn nu stiller op for. Kinnocks søster, Rachel, arbejder for Labour-leder Ed Miliband.

Helle Thorning-Schmidt var på forhånd rejst til Wales for at støtte sin mand de sidste timer før resultatet. Hun brugte blandt andet tiden på at tage en såkaldt selfie med en lokal BBC-journalist.

Ifølge The Mirror er det også den berømte selfie, Helle Thorning-Schmidt tog sammen med den britiske premierminister, David Cameron, og USA's præsident, Barack Obama, ved Nelson Mandelas begravelse, hun er mest kendt for i Storbritannien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.