Thorning: Ingen sanktioner mod Israel

Statsministeren afviser ønsket om, at regeringen vil arbejde for sanktioner mod Israel.
Det er blandt andet israelske appelsiner, som ofte bliver omtalt i forbindelse med et boykot af israelske varer. Men statsministeren afviser den form for sanktioner efter at udenrigsministeren ellers har luftet tanken.
Det er blandt andet israelske appelsiner, som ofte bliver omtalt i forbindelse med et boykot af israelske varer. Men statsministeren afviser den form for sanktioner efter at udenrigsministeren ellers har luftet tanken. Foto: Colourbox.dk/free

Den danske regering kommer ikke til at arbejde for sanktioner mod Israel.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) over for Jyllands-Posten, efter at udenrigsministeren har luftet tanken i forbindelse med kommende fredsforhandlinger mellem Israel og Hamas oven på en blodig sommer i Gaza-striben.

- Regeringen agter på ingen måde at indføre sanktioner mod Israel, og det tror jeg heller ikke bliver en diskussion i EU, siger Thorning til avisen i forbindelse med FN's Generalforsamling i New York.

Så sent som mandag luftede udenrigsminister Martin Lidegaard (RV) ellers en forventning om mulige sanktioner, hvis ikke Israel lægger stilen om i de kommende forhandlinger.

Lidegaard varslede sågar, at han selv ville fremføre forslaget på det næste møde mellem EU's udenrigsministre.

- Hvis der ikke sker noget i fredsforhandlingerne denne gang, og hvis vi ikke ser et nyt reaktionsmønster fra Israels side, så kommer vi til at diskutere muligheden for nye skridt, herunder ændringer i vores handelsrelationer med Israel, sagde han til Jyllands-Posten.

Men nu bliver den melding altså undsagt af statsministeren.

Under de kommende fredsforhandlinger i Kairo skal Israel og Hamas blandt andet diskutere fangeudveksling.

Under de seneste uroligheder i Gaza blev flere end 2100 personer dræbt - størstedelen civile. På israelsk side mistede 73 personer livet - størstedelen soldater.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.