Thorning: Ikke fantasi til at forestille mig V stemme imod

Statsministeren har ikke fantasi til at forestille sig, at Venstre vil stemme imod, mens Venstres Kristian Jensen ikke har fantasi til at forestille sig, at partiet stemmer for. Nervekrigen om et nyt integrationsudspil er i gang.
- At Venstre skulle stemme imod, at flygtninge fra dag 1 skal have en tættere tilknytning til det danske arbejdsmarked, det har jeg nærmest ikke fantasi til at forestille mig, siger Thorning til Avisen.dk
- At Venstre skulle stemme imod, at flygtninge fra dag 1 skal have en tættere tilknytning til det danske arbejdsmarked, det har jeg nærmest ikke fantasi til at forestille mig, siger Thorning til Avisen.dk Foto: Colourbox

Hvem blinker først?

Regeringens ønske om at bringe flygtninge og indvandrere tættere på arbejdsmarkedet har udviklet sig til en sand nervekrig mellem Venstre og regeringen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slår onsdag fast, at hun ikke har opgivet at finde flertal for regeringens nye integrationudspil, som skal forpligte flygtninge til at arbejde mindst 10 timer om ugen for at få offentlig ydelse.

Statsministeren tror fortsat på, at det store oppositionsparti, Venstre, i sidste ende vil sikre regeringens flertal.

- At Venstre skulle stemme imod, at flygtninge fra dag 1 skal have en tættere tilknytning til det danske arbejdsmarked, det har jeg nærmest ikke fantasi til at forestille mig, siger Thorning til Avisen.dk og fortsætter:

- Det, vi ønsker, er jo at stramme reglerne for, at man skal være på arbejdsmarkedet, hvis man modtager en offentlig ydelse. Jeg har meget vanskeligt ved at forstå, hvis Venstre ikke skulle ønske at være en del af det.

Venstre: Noget af vores politik skal med

Statsministeren var onsdag blandt talerne ved Dansk Byggeris Årsdag. Det samme var Venstres næstformand, Kristian Jensen, og han havde et noget anderledes syn på udsigten til en aftale.

- Jeg har ikke fantasi til forestille mig, at vi stemmer for det udspil, som ligger lige præcis nu, siger Kristian Jensen.

Regeringens lovforslag om ændringer af integrationsloven blev onsdag fremsat uden forudgående politiske forhandlinger med de øvrige partier.

Og det er ikke måden at nå frem til en politisk aftale, fastslår Kristian jensen.

- Regeringen har indtil nu ikke haft interesse i at forhandle med os. Hvis vi skal ind og synes, at det her er et godt forslag, så skal noget af vores politik selvfølgelig med. Det er det ikke i øjeblikket, siger Kristian Jensen.

Venstres næstformand peger især på, at ydelserne til flygtningene er for høj.

- Vi har mange forslag til, hvordan det kan gøres bedre og mange idéer til, hvordan vi kan stramme op både på ydelser og krav. Men det kræver, at regeringen indleder reelle forhandlinger siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.