Thorning i skattediskussion med minister

Selvom en dansk pensionist flytter til Frankrig, så skal der fortsat betales skat i Danmark, siger Thorning.
Statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), står fast på, at danske pensionister, der flytter til Frankrig, fortsat skal beskattes i Danmark.
Statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), står fast på, at danske pensionister, der flytter til Frankrig, fortsat skal beskattes i Danmark. Foto: JONAS OLUFSON/POLFOTO

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) diskuterede fredag en ny dobbeltbeskatningsaftale med Frankrigs premierminister, Manuel Valls, i forbindelse med premierministerens officielle besøg i København.

Her var den danske holdning klar. Thorning står fast på, at danske pensionister, der flytter til Frankrig, fortsat skal beskattes i Danmark. Dermed er der udsigt til hårde forhandlinger, da Frankrigs udgangspunkt har været, at pensionister bør betale skat i det land, de har bopæl i.

- Vi har diskuteret det på mødet i dag, og vi vil have en konstruktiv dialog med Frankrig om det. Danmarks udgangspunkt er, at vi ønsker at bevare retten til at beskatte pensioner i hjemlandet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun henviser til de særlige danske skatteregler, som skal motivere danskerne til at indbetale mere på deres pensionsordninger:

- I Danmark har vi den ordning, at man får en skatterabat, når man betale ind til sin pension. Derfor er det også rimeligt, at man bliver beskattet i hjemlandet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed kan der være lang vej endnu, før de to lande kan indgå en ny aftale om dobbeltbeskatning.

I begyndelsen af 2008 opsagde VK-regeringen dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Frankrig, fordi man mente, at den hidtidige aftale var til ulempe for Danmark.

Der er et trecifret millionbeløb på spil - og for Frankrig også princippet om, hvordan de mange pensionister fra andre lande, som gerne vil nyde solen og maden i Sydfrankrig, skal beskattes.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.