Thorning: Håndværkerfradrag giver simpelthen ikke mening

Statsministeren er fortsat klar i afvisningen af de borgerliges forslag om at genindføre håndværkerfradraget. Det er for dyrt og ikke det, der er brug for i dag, mener Thorning.
Gem kvitteringerne, siger Løkke. Men statsminister Helle Thorning-Schmidt mener ikke, der er brug for håndværkerfradraget.
Gem kvitteringerne, siger Løkke. Men statsminister Helle Thorning-Schmidt mener ikke, der er brug for håndværkerfradraget. Jens Astrup/Scanpix

Partierne i blå blok er parat til at love danskerne et skattefradrag på håndværkerregningerne frem til 2018. Det skriver Børsen torsdag,

Men de blå partiers valgløfte får ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at genoverveje, om der skal pustes nyt liv i den såkaldte boligjobordning, som udløb ved årsskiftet.

Økonomien har det så godt, at ordningen ikke længere er nødvendig, mener statsministeren.

- Boligjobordningen var en god ordning, dengang vi havde brug for at skubbe på væksten.

- Men det giver simpelthen ikke mening i en tid, hvor man begynder at tale om mangel på arbejdskraft, at man samtidig giver et stort statstilskud til at virksomhederne skal gøre det arbejde, som de alligevel skulle have gjort, sagde Thorning, da hun onsdag var blandt talerne ved Dansk Byggeris årsdag.

Koster mere end 1 milliard om året

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har gjort boligjobordningen, som sikrer et ekstra skattefradrag på op til 15.000 kroner per person, til Venstres mest klare valgløfte.

Løkke har ligefrem bedt danskerne om at gemme kvitteringerne fra årsskiftet og frem, så de kan få håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft.

Men selvom Thorning ikke ser noget ideologisk problem i ordningen, så kan pengene bruges bedre på andre måder, fastslog hun.

- Det er en ordning, som koster mange penge. Den koster mere end 1 milliard kroner hvert år, og man kan som bekendt ikke bruge pengene to gange, sagde Thorning.

Ifølge Dansk Byggeri vil en genindførsel af boligjob-ordningen sikre 5000 ekstra job årligt - heriblandt 400 lærepladser.

Finansministeriet skønner dog, at jobeffekten er noget mere begrænset på omkring 1000 job årligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.