Thorning: Danskerne kan få skattelettelser på to betingelser

Statsminister Helle Thorning-Schmidt sætter to betingelser for skattelettelser på Dansk Erhvervs årsdag.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt har intet mod skattelettelser, men har to betingelser, hvis de skal gennemføres.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt har intet mod skattelettelser, men har to betingelser, hvis de skal gennemføres. Foto: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kræver to betingelser opfyldt, hvis hun fremover skal give sig i kast med skattelettelser.

Det siger hun på Dansk Erhvervs årsdag i Tap 1-hallen på Carlsbergs gamle fabriksgrund i København.

- Jeg har ikke noget imod skattelettelser. Tværtimod. Regeringen har gennemført mange lempelser af skatten, lyder det fra Thorning-Schmidt.

- Men jeg har to krav: De skal være fuldt finansierede. Og vi skal stadig have råd til at investere i vores velfærd, siger hun og fortsætter:

- Vi kommer ikke til at bruge hver en krone på at sænke skatterne. Vi skal have råd til at udvikle vores velfærdssamfund.

Både statsministeren og Venstres formand - og udfordrer til statsministerposten - Lars Løkke Rasmussen taler tirsdag eftermiddag på Dansk Erhvervs årsdag.

Det sker, få timer efter at de to partiledere var gennem en hård duel i folketingssalen i den såkaldte spørgetime, hvor Thorning og Løkke kom i infight om nulvækst og nedskæringer i det offentlige.

Statsministeren har igen og igen understreget, at regeringen vil bruge tre milliarder kroner mere om året på velfærd end oppositionens førstemand - og det er også tilfældet hos Dansk Erhverv.

Men det betyder ikke, at danskerne i de kommende mange år kommer til at opleve luksus, fastslår Helle Thorning-Schmidt:

- Tre milliarder kroner om året er ikke luksus. Under VK-regeringen var stigningen i de offentlige udgifter dobbelt så stor. Under Nyrup-regeringen var den tre gange så stor. På den måde er 10'erne nye tider. Vi skal formentlig heller ikke håbe på de glade 20'ere, siger hun.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.