Thomas får fem ugers løn i bonus: Konen skal med ud og spise

Thomas Sørensen, salgsassistent på snart 13. år i Ikea, får næsten fem ugers ekstra løn i bonus. Det højner moralen og styrker lysten til at yde mere, siger han.
Thomas Sørensen vil bruge det meste af sin bonus som et tilskud til familiens kommende bil, som skal kunne rumme tre små børn.
Thomas Sørensen vil bruge det meste af sin bonus som et tilskud til familiens kommende bil, som skal kunne rumme tre små børn. Foto: Thomas Sørensen

Hvad gør man, hvis man bliver belønnet med mere end en månedsløn for et års indsats på arbejdspladsen?

Det ved Thomas Sørensen. Han er sælger i sengeafdelingen i Ikea i Gentofte og har netop fået at vide, at der med januar-lønnen går en bonus på 123,9 procent af en månedsløn ind på lønkontoen sammen med januarlønnen.

I kroner og ører betyder det, at når januar går på hæld, så går der knap fem ugers ekstra løn ind.

- Det er dejligt at blive påskønnet for det arbejde, man har bidraget med. Det højner moralen og lysten til at bidrage med yderligere, siger Thomas Sørensen til Avisen.dk.

Og pengene kommer på det rette tidspunkt. Med en datter på fire år og tvillinge-drenge på et år, er familiens bil presset.

- Jeg har lagt lidt til side, fordi vi skal ud og have en anden bil, så det er et rigtig godt tilskud, siger Thomas Sørensen, der godt vil indrømme, at det lyder lige lovligt praktisk:

- Men jeg vil ikke afvise, at konen skal med ud og spise.

Alle er tilfredse

33-årige Thomas Sørensen har sammen med hundredevis af kolleger hos den svenske møbel-gigant det seneste års tid arbejdet med en strategi, hvor mersalg og kundetilfredshed skulle gå op i en højere enhed.

Og det har været et stykke arbejde, som har passet Thomas fint. Han har været ansat i Ikea i 12 år, så han ved godt, hvad et skulderklap betyder.

- Man bliver utrolig glad. Man føler sig værdsat. Gennem det seneste års tid har vi arbejdet hårdt for at nå de mål, der er opstillet, siger Thomas Sørensen og tilføjer om strategien:

- Vi tjener flere penge, og kunderne går mere tilfredse hjem. Det er heldigvis to ting, der går hånd i hånd.

Han forklarer, at for den almindelige sælger har udfordringen været at få solgt det ekstra, der gør, at kunden køber lidt mere samtidig med, at det matcher kundens behov:

- At kunden kommer hjem med det hele - altså får både dynebetræk og lagner med hjem i den rette størrelse, siger han.

Fire af fem får bonus

I konkrete tal, så udløses der bonus på mere end en månedsløn i fire af Ikeas fem danske varehuse.

Det er kun i Aarhus, at de ansatte ikke har nået det fulde mål. Her får medarbejderne dog en bonus på knap 20 procent af en månedsløn.

Ikea oplyste tidligere onsdag, at der i regnskabsåret, som slutter med august, samlet blev handlet for 3,95 milliarder kroner i Ikeas danske butikker. Det er en stigning på 6,4 procent.

De penge blev lagt af 10,5 millioner besøgende, hvilket er et lille fald fra 10,8 millioner året før.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.