Thailand satser på Tour-etape til næste år

Turistmyndighederne i Thailand fører seriøse samtaler med ASO om at arrangere en Tour de France-etape.
Tinkoff Saxos Alberto Contador (tv.), her i snak med Astanas Maxim Iglinskiy, kommer muligvis til at køre i Thailand sammen med resten af Tour de France-feltet til næste år.
Tinkoff Saxos Alberto Contador (tv.), her i snak med Astanas Maxim Iglinskiy, kommer muligvis til at køre i Thailand sammen med resten af Tour de France-feltet til næste år. Foto: Laurent Cipriani/AP

Tour de France-rytterne risikerer at skulle ud på en lang flyvetur i verdens største cykelløb.

Den officielle turistorganisation i Thailand, TAT, fører nemlig seriøse samtaler med Tour de France-arrangøren ASO om at få en Tour-etape til landet. Og gerne allerede i 2015.

Det oplyser nyhedsbureauet dpa på baggrund af en pressemeddelelse på TAT's hjemmeside.

- Samtalerne er i gang om at få en af Tour de France-etaperne til Thailand i 2015, bekræfter en TAT-kilde til dpa.

En delegation med TAT's viceguvernør Vilaiwan Twichasri mødtes med ASO's bestyrelsesformand Jean-Etienne Amaury 11. september, oplyser TAT.

- Der skal flere samtaler til, men vi forventer, at Thailand kan være en perfekt vært for det prominente cykelløb allerede i 2015, siger TAT's øverste chef, Thawatchai Arunyik, i pressemeddelelse.

Thailand har haft cykelturisme i årtier, men har ikke markedsført det grundigt. Det vil landet nu ændre på.

- Ved at være vært for en verdensberømt begivenhed som Tour de France viser vi også, at Thailand er klar til at huse alle former for idrætsbegivenheder, både store og små, siger Thawatchai Arunyik.

Næste års Tour de France er planlagt til at begynde i den hollandske by Utrecht. Ruten bliver præsenteret ved et arrangement Paris 22. oktober.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.