Test: Samsung Galaxy Alpha mindst lige så god som iPhone

Denne nye test viser, at den nye Alpha fra Samsung er en mega lækker Android-mobil, og den er mindst lige så cool som iPhone 6.
Denne nye test viser, at den nye Alpha fra Samsung er en mega lækker Android-mobil, og den er mindst lige så cool som iPhone 6.
Denne nye test viser, at den nye Alpha fra Samsung er en mega lækker Android-mobil, og den er mindst lige så cool som iPhone 6.

Samsung Galaxy Alpha er blevet nævnt, som Samsungs modtræk til Apple iPhone 6. Begge telefoner har 4,7 tommer skærm, og for Samsung har det tilsyneladende været vigtigt med et produkt i nogenlunde samme fysiske størrelse som iPhone 6, og med et lækkert udtryk, til dem som forlader Apple eller går forgæves efter en ny iPhone.

– Samsung Galaxy Alpha – iPhone-killer?

Er Galaxy Alpha så en reel konkurrent? Jeg tror det ikke. Dem som VIL have en iPhone, køber den uanset hvad Samsung end måtte have at byde på. Jeg ser i stedet Alpha som telefonen, der skal opsnappe designbevidste Android-brugere, der bestemt ikke ønsker en iPhone.

Samsung Galaxy Alpha er et utroligt vellykket produkt, som jeg hellere ville købe end en Galaxy S5. Og det viser, at Samsung har sat en ny rigtig kurs.

Forrygende lækkert design

Samsung er på rette vej med designet. Endelig er der blevet lyttet til ønsket om udskiftning af de kedelige plastikdesigns med et alternativ. Lad mig gøre det fuldkommen klart. Galaxy Alpha er det bedste design Samsung indtil nu har lavet på Android-platformen, skriver meremobil.dk.

Rammen er i aluminium, mens fronten består af brudsikkert glas. Bagsiden er en aftagelig plastikplade der giver adgang til batteri og SIM-kortpladsen. Det særlige er, at bagsiden har en belægning der giver en følelse af aluminium, selvom det ikke er tilfældet.

Alpha er Samsungs første telefon, der bruger nano-SIM.

Den indbyggede hukommelse er 32 GB, og der er ingen mulighed for udvidelse. Der medfølger 50 GB ekstra hukommelsesplads til Dropbox i to år, men har du som jeg modtaget promotions fra Samsung før, kan denne ikke indløses.

Kameralisen rager lidt ud på bagsiden, der har en skridsikker gummiagtig følelse. Den ekstra lille millimeter får mobilen til at vippe, når den er placeret på bordet.

Langs den kun 6,7 millimeter tynde ramme, i øvrigt 0,7 millimeter mindre end iPhone 6, er knapperne lækkert og stilfuldt placeret. Tommelfingeren ligger perfekt ud for powerknappen når telefonen holdes i højre hånd. Volumen sidder øverst til venstre. Headset-stikket er i toppens øverste venstre side, mens USB-stikket er centreret ud for bundens midte. Knap og stikplaceringerne er fuldkommen optimal, og deres udformning gør, at man aldrig er i tvivl om fingeren er det rigtige sted – heller ikke i mørke.

Jeg synes, det er synd Samsung har valgt at lade skærmen ligge “nede” i rammen, da det skaber en lille kant, der godt nok er mikroskopisk, men køres fingeren hen over, afsløres den tydeligt. Ærgerligt der ikke her er anvendt en buet afslutning på glasset, sådan som Nokia har gjort det succesfuldt på nogle af Lumia-modellerne.

En anden uheldig designdetalje er hjemtasten, der fra tid til anden giver et plastikagtigt klik, når den rammes skævt. Det både føles og lyder billigt, hvilket Alpha jo ikke ligefrem er.

Det samlede oplevelse af Alphas design er, at ens hjerne straks tænker ”Let og lækker” når man får telefonen i hånden. Det er altså bare en lækker sag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.