Test din Bond-viden: Dette vidste du ikke om Agent 007

Hvor meget ved du egentlig om Bond, James Bond? Få svaret her.
Alle ved, at denne mand spiller James Bond. Men kender du navnet på det danske special effects-firma, der giver ham vind i ansigtet i filmene? Nej vel ...
Alle ved, at denne mand spiller James Bond. Men kender du navnet på det danske special effects-firma, der giver ham vind i ansigtet i filmene? Nej vel ... Foto: SCANPIX arkiv

Af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media

James Bond er en machofyr, men faktisk er han brudt sammen en enkelt gang og har grædt. Kan du huske, hvornår det var? Ellers får du svaret og ni andre sjove facts her

Han er forførerende og har taget verden med storm gennemmere end 50 år. James Bond er en legende, og der er da også massiv interesse for den nyeste film ’Spectre’, der har dansk premiere den 30. oktober. Filmen er den fjerde James Bond-film med Daniel Craig i hovedrollen.

FEMINA har her samlet en række sjove facts om James Bond, som du måske ikke kender til.

1. Bond har været ude for meget uden at bryde sammen. Kun én gang er han brudt sammen og har grædt. Det var i skikkelse af Daniel Craig i ’Casino Royale’.

2. Ursula Andress blev verdensberømt som den første Bond-girl Honey Rider i ’Dr. No’. Hendes stemme blev dog dubbet af Nikki van der Zyl på grund af for stærk schweizisk dialekt.

Før og nu: Se galleriet med Bond-stjernerne gennem tiden på Billedbladet.dk

3. I sin første film som Agent 007 måtte Roger Moore tilstå, at han ikke kunne løbe, og det er derfor, man altid ser ham i meget korte løbescener og ofte med en anden skuespiller, der løber foran.

4. Agent 007 sang for første og eneste gang i ’Dr. No’, hvor Sean Connery synger få strofer af ’Under the Mango Tree’.

5. I en lille rolle som bad guy kom Benicio Del Toro til at være skyld i, at Timothy Dalton fik skåret et stykke af sin ene finger af, selv om det ikke var med vilje.

Sådan gik det de danske Bond-babes: Se mere på Billedbladet.dk

6. Roger Moore spillede sin syvende film som Bond som 57-årig og var dermed den ældste Bond. Han måtte bruge korset for at holde den velnærede krop i en position, så han stadig lignede en agent.

7. George Lazenby spillede kun Bond én gang. Ham og hans rådgivere troede ikke, at Bond ville overleve 1970’erne, hvor der blæste helt nye vinde i samfundet i forhold til 1960’erne, men han tog grueligt fejl ...

8. Da præsident Kennedy skulle præsentere sine ti favoritbøger, tog han Ian Flemings serie om Agent 007 med på listen, og det øgede bøgernes popularitet kolossalt i USA.

9. Det danske special effects-firma Ghost har lavet effekter på to Bond-film. I ’Die Another Day’ får de en flymotor til at eksplodere, og i ’Quantum of Solace’ får de Bonds tøj og ansigt til at blafre i vinden.

10. Blandt instruktører, der har meldt deres interesse for Bond gennem tiderne, men som ikke har lavet en Bond-film endnu, er: Quentin Tarantino, Danny Boyle, Christopher Nolan, Renny Harlin og Steven Spielberg.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.