Test dig selv som øbo og lån et hus gratis

For at få flere til at flytte til Ærø lader man potentielle tilflyttere afprøve ø-livet i et hus, som kommunen stiller til rådighed.
Ærø stiller en bolig til rådighed for potentielle tilflyttere. På den måde kan man teste, om ø-livet er sagen.
Ærø stiller en bolig til rådighed for potentielle tilflyttere. På den måde kan man teste, om ø-livet er sagen. Bax Lindhardt, Scanpix/arkiv

Piller man de nyfødte og de døde ud af statistikken, så ender Ærø i plus, når øen skal opgøre, hvor mange der flytter til kommunen.

Den udvikling vil man gerne sætte skub i, og derfor har kommunen gjort et helt særligt tiltag.

Er man interesseret i at prøve ø-livet af i en periode, kan man flytte ind i Ærøs tilflytterhus og teste, om man gerne vil leve sit liv i udkanten af Danmark.

-Meningen er, at folk skal få en realistisk fornemmelse af, hvordan det er at bo på øen. Vi har haft tre familier boende sidste år, hvoraf en tysk børnefamilie er blevet boende, fortæller bosætningskonsulent Jytte Weiss Brinks til Jyllands-Posten.

Hun fortæller, at huset er booket frem til 2017, og at flere tilflyttere er kommet til øen efter at have boet der.

En af dem - Buholo Johansen - bor i dag på Ærø med sin søn. Hun siger til Jyllands-Posten:

-Tilflytterhuset gav mig en drømmestart. Jeg har ikke skullet lege håndværker, og jeg har hurtigt fået et netværk med gode og nære venner, fortæller Buholo Johansen, der arbejder som lærer på friskolen i Ærøskøbing.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.