Tesfaye til Tivoli: Forstår godt de ansatte brokker sig

Folketingskandidat for S Mattias Tesfaye opfordrer Tivoli til at betale genetillæg til ansatte, der nu skal til at arbejde jule- og nytårsaften.
Børn er vilde med Tivoli, og det er en fremragende idé, at holde åbent juleaften, mener S-folketingskandidat Mattias Tesfaye. Men betal nu de ansatte genetillæg, skriver han.
Børn er vilde med Tivoli, og det er en fremragende idé, at holde åbent juleaften, mener S-folketingskandidat Mattias Tesfaye. Men betal nu de ansatte genetillæg, skriver han. Scanpix, arkiv

 

“Fremragende idé”

Den socialdemokratiske folketingskandidat Mattias Tesfaye glæder sig over Tivolis udvidede åbningstid, der betyder, at den gamle forlystelseshave kan sende folk op i rutsjebanen selveste juleaften.

Men der er mislyde i den festlige bjældeklang, mener Tesfaye.

Som Avisen.dk kunne fortælle i lørdags har Tivoli nemlig ikke tænkt sig at betale genetillæg til de ansatte, der nu skal arbejde både nytårsaften og juleaften.

LÆS OGSÅ: Tivoli-ansatte skal knokle juleaften uden genetillæg

“Det kunne være hyggeligt at starte dagen derinde med hygge, gløgg og pebernødder. Men samtidig så jeg, at Tivoli forlanger, at deres ansatte skal arbejde på dagen uden tillæg. Hmmm… Jeg forstår godt, at de ansatte brokker sig lidt,” skriver han på Facebook.

Sæt prisen op

Mattias Tesfaye er da ikke den eneste, der synes, Tivoli burde hoste op med genetillæg til dem, der har vagt på højtidsdagene.

HK har startet en aktion under overskriften ‘Klejner til jul’, hvor man deler julehjerter og klejner ud foran Tivoli og gør havens gæster opmærksom på, at de ansatte ikke honoreres for at være der på højtidsdagene.

LÆS OGSÅ: Klejne-protest foran Tivoli

Tesfaye opfordrer Tivoli til at sætte billetten op med en femmer, “hvis det handler om penge”

“Det er vi mange, der gerne vil betale. De ansatte skal også mærke, at det er jul,” skriver han.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.