Tesfaye erkender: Jeg har taget Black Friday til mig

Black Friday kan ikke hidse Mattias Tesfaye op. Han mener, at det gode ved et demokratisk samfund er, at hvis du ikke synes om noget, så kan du bare lade være med at deltage.    
- Som almindelig forbruger synes jeg, det er fedt, at man kan få noget, der er billigt. Jeg har svært ved at forstå, at man kan blive vred over det, siger Mattias Tesfaye (S)
- Som almindelig forbruger synes jeg, det er fedt, at man kan få noget, der er billigt. Jeg har svært ved at forstå, at man kan blive vred over det, siger Mattias Tesfaye (S) Foto: Niels Ahlmann Olesen/arkiv/Scanpix

Det bliver ikke Mattias Tesfaye, der bruger dagen i morgen på at kæmpe mod forbrugerrismen på Black Friday i debatten på Facebook.

Den socialdemokratiske politiker og tidligere murer har ellers over 38.000 følgere på Facebook, men det nye amerikanske tilbuds-fænomen kan ikke hidse ham op.

Blandt andet designer og butiksejer Mads Nørgaard kalder det for "et ækelt tiltag fra USA" og har varslet sort skærm i sin netbutik fredag, og andre skyder på overforbrug og miljøsvineri.

- Hele det der kuponklipperi og Kræmmerdanmark vil helt sikkert aldrig interessere for eksempel Mads Nørgaard. Men det er så genialt ved et demokratisk samfund, at så kan man bare lade være. Så kan man se et fransk drama fra 60’erne på Netflix og skåle i Bourgogne fredag aften, mens de andre tager i Føtex klokken 22.30, siger Mattias Tesfaye.

Han overvejer selv at tage børnene med ud i Albertslund Centeret.

- Jeg har før været i Ishøj Centeret, og det har været megafedt. Der er lidt underholdning og børnene møder deres kammerater, og de voksne falder i snak. Jeg synes, det er svært at blive sur over, siger han.

Han mener, at folk nogle gange læser værdier ind i begivenheder, der slet ikke er der. 

- Så tager man hjem, og det har været hyggeligt og fint, og ser at nogle har lagt lange ideologiske indlæg og debatter ud på Facebook, siger han.

Fedt at få noget billigt 

Mattias Tesfaye har læst, at butikkerne ikke øgede omsætningen i november på grund af Black Friday, men mere samlede den omkring en dag. Så han kan ikke se problemet.

- Som almindelig forbruger synes jeg, det er fedt, at man kan få noget, der er billigt. Jeg har svært ved at forstå, at man kan blive vred over det, siger han

Han har lige talt med en ældre dame fra Albertslund, der er pensionist, og som havde fundet sin yndlingsrødvin sat til 29 kroner. Derfor have hun købt 10 flasker og båret dem en kilometer hjem.

Det ville han ikke selv gøre for at spare en tier per flaske.

- Hvis jeg gerne vil en flaske rødvin, så køber jeg den. Men jeg tjener også boksen som medlem af Folketinget. Hvis man er folkepensionist eller på overførselsindkomst, så er det sådan, man klarer sig. Jeg tror også, at de har læst tilbudsaviserne til Black Friday. Det er kun godt, siger han.   

At Black Friday er en import fra USA, generer ham ikke.

- Jeg måtte modstræbende erkende i år, at mine to børn glæder sig mere til halloween end til fastelavn. Black Friday har jeg taget til mig. Den sidste skanse er Valentines dag. Men det fejrer jeg altså ikke med min dame, siger han. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.