Terrorfrygt får kongehus til at tage drastisk skridt

Kronprinsessen og kongen må ikke være i lokale sammen i Sverige.
Da dele af kongefamilien mødte op i morges omkring klokken 9.00 for at indlede arrangementet, var kronprinsesse Victoria ikke med.
Da dele af kongefamilien mødte op i morges omkring klokken 9.00 for at indlede arrangementet, var kronprinsesse Victoria ikke med. Foto: SCANPIX arkiv

Den højspændte situation efter bl.a. terrorangrebet i Paris får nu det svenske kongehus til at tage et drastisk skridt.

Man har simpelthen besluttet, at det er for risikabelt at lade kronprinsesse Victoria være i lokale med kong Carl Gustaf.

Derfor er Victoria ikke med i dag, når det længe planlagte arrangementet Global Child Forum afholdes i Stockholm på de kongeliges slot.

Global Child Forum kæmper for børns rettigheder og er en organisation, som kong Carl Gustaf og dronning Silvia har grundlagt med fokus på børns rettigheder.

I dag skulle både kongen, dronningen, kronprinsessen, prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine skulle deltage i arrangementet for organisationer på slottet, men sådan kom det ikke til at gå.

Her til morgen tog kongehuset således det drastiske skridt at aflyse kronprinsesse Victorias deltagen i arrangementet. Ifølge Expressen tør man ganske enkelt ikke lade kongen og landets fremtidige statsoverhoved, kronprinsesse Victoria, opholde sig i de samme lokaler.

- Det er med den forhøjede sikkerhedssituation i Sverige at gøre, forklarer hoffets pressemedarbejder Margareta Thorgren.

Ifølge Expressen er sikkerhedsopbuddet foran slottet i Stockholm ekstraordinært stort i dag - større end ved selv royale barnedåbe og bryllupper.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.