Terror-rapport: Betjentes skydetræning skal granskes

Politibetjente skal bevogte mål på nye måder, lyder en af konklusionerne i terror-rapport.
- Der er tale om en ny type gerningsmand, der ikke afskrækkes af politiets tilstedeværelse. Samtidig oplever vi, at terrortruslen bliver mere kompleks, siger Mette Frederiksen.
- Der er tale om en ny type gerningsmand, der ikke afskrækkes af politiets tilstedeværelse. Samtidig oplever vi, at terrortruslen bliver mere kompleks, siger Mette Frederiksen. FOTO: Liselotte Sabroe/Scanpix

Ifølge Rigspolitiets redegørelse af terrorangrebet i København skal politiet nytænke bevogtningen af særligt truede mål.

- Der er tale om en ny type gerningsmand, der ikke afskrækkes af politiets tilstedeværelse. Samtidig oplever vi, at terrortruslen bliver mere kompleks. Den måde politiet traditionelt griber bevogtningsopgaver an på skal revideres, udtalte justitsminister Mette Frederiksen (S) onsdag i forbindelse med præsentationen af en rapport om politiets indsats ved terrorangrebet København.

Læs rapporten her.

Hun forklarer, at der er grund til at rose politiet for deres indsats i forbindelse med skyderierne den 14. og 15. februar i København, men at der også er plads til forbedringer.

Skydeprogrammer analyseres

- På trods heraf har evalueringen også afdækket punkter, hvor tingene kunne være gået bedre, og områder hvor der kan uddrages viden og læringspunkter, som kan bruges ved den fremtidige tilrettelæggelse af beredskabsarbejdet.

Ifølge rapporten har Rigspolitiet blandt andet nedsat en arbejdsgruppe, som får til opgave "at revurdere de koncepter, midler og metoder, som fremadrettet skal anvendes i forbindelse med blandt andet bevogtningsopgaver og større efterforskninger".

Der bliver også igangsat en analyse af politiets nuværende skydeprogrammer. Analysen forventes afsluttet efter sommerferien 2015.

Nye veste

Det står også klart, at Rigspolitiet nu køber 2000 nye beskyttelsesveste til landets betjente. Det skriver Fagbladet Dansk Politi.

Sammen med Politiforbundet har Rigspolitiet besluttet, at opdele betjentene i to grupper i forbindelse med tildeling af de nye veste. Politansatte, der til dagligt arbejder i en funktion med behov for at bære beskyttelsesvest, får udleveret en personlig vest.

En anden gruppe, der lejlighedsvis har brug for veste, får adgang til en puljeordning med veste, der opbevares på tjenestestederne. Kredsene skal som minimum have beskyttelsesveste nok i puljeordningen til, at 50 procent af medarbejderne i gruppe toer dækket ind.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.