Terror og oplæring har bremset politiets fotovogne

Politiet har gennemført færre kontroller end planlagt, men antallet af bøder er alligevel vokset.
Politiet har sigtet 40 procent flere for fartovertrædelse, efter at de nye fotovogne er kommet i drift. Terror har dog forhindret flere planlagte kontroller.
Politiet har sigtet 40 procent flere for fartovertrædelse, efter at de nye fotovogne er kommet i drift. Terror har dog forhindret flere planlagte kontroller. Foto: SCHÃoeTZE RENÃ%o/FOTOGRAF RENé SCHüTZE

Politiet har ikke fået sendt sine fotovogne lige så meget ud i trafikken som planlagt. Det skyldes blandt andet terrorangrebene i København i februar. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Derudover har oplæring af personale også været skyld i, at færre bilister er blevet mødt af vognenes blitzlys, som udløser en fartbøde ved for høj hastighed.

I februar firedoblede politiet antallet af fotovogne, så man nu råder over 100 af slagsen, og selv om man havde planlagt flere kontroller, end det er blevet til, så er der sket en markant øgning i antallet af sigtelser mod fartglade bilister.

Antallet af sigtelser for hastighedsovertrædelser er i dette forår steget med 40 procent sammenlignet med foråret 2014.

Ifølge Rigspolitiet er gennemsnitshastigheden på de danske veje i månederne februar, marts og april faldet, når man sammenligner med gennemsnitshastigheden i samme måneder sidste år.

Det er målinger fra Vejdirektoratet, som politiet læner sig op ad, og man mener, at den øgede færdselskontrol kan være en del af forklaringen.

Dog er gennemsnitshastigheden i maj i år næsten på niveau med sidste år, oplyser Rigspolitiet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.