Tennisspiller får karantæne i 15 år for doping

Wayne Odesnik er færdig som tennisspiller på topplan, efter at han er blevet idømt en årelang karantæne.

Den amerikanske tennisspiller Wayne Odesnik har fået en karantæne på 15 år, fordi han for anden gang i karrieren har overtrådt dopingreglerne.

Odesnik er denne gang blevet testet positiv for doping, heriblandt anabolske steroider, oplyser det internationale tennisforbund (ITF) onsdag aften.

29-årige Odesnik blev også straffet med to års karantæne i 2010 for at være i besiddelse af væksthormoner. Ved den lejlighed blev Odesnik dog ikke testet positiv for doping og straffen blev senere nedsat.

Positiv blev han testet i den nyeste sag, hvor han afleverede flere urinprøver uden for konkurrence i december sidste år og i januar tidligere i år.

Odesnik, som var nummer 77 på verdensranglisten i 2009, kan dermed først få lov til at spille tennis i januar 2030.

Det er det amerikanske antidopingagentur, Usada, som i samarbejde med tennisens antidopingprogram har testet Odesnik og fældet ham.

- Sagen er kommet frem ved hjælp af et storstilet samarbejde mellem ITF og Usada, som har udvekslet information og brugt ekspertisen i hver deres organisation.

- Denne er hermed anerkendt og vist frem som et eksempel på fordelene ved at samarbejde mellem antidopingorganisationerne, lyder det i en fælles udtalelse fra ITF og Usada.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.