Telefonopkald reddede Malou fra at blive hjemløs

Rod i økonomien var skyld i, at Malou Bork ville blive sat på gaden. Men så ringede boligkontoret og tilbød hende økonomisk rådgivning.
En socialrådgiver fra boligselskabet hjalp Malou med at få styr på økonomien.
En socialrådgiver fra boligselskabet hjalp Malou med at få styr på økonomien. Foto:Scanpix

Malou Bork havde fået brev om, at hun ville blive sat ud af lejligheden, hvis hun ikke betale huslejen.

- Vi havde simpelhen ikke styr på, hvad vi havde af penge og af udgifter. Så der blev betalt sådan lidt på må og få, siger Malou Bork til dr.dk.

Hun forklarer, at det manglende økonomiske overblik var skyld i, at huslejen sjældent blev betalt. Derfor stod hun til at blive smidt på gaden.

Men så ringede boligselskabet og tilbød hende, at der blev sendt en socialrådgiver ud, der kunne hjælpe med at styr på økonomien, skriver dr.dk.

Malou Bork takkede ja til tilbuddet. Og det reddede hende på målstregen.

- Socialrådgiveren hjalp os med at finde ud af, hvor mange penge og hvor mange udgifter vi havde. Til sidst fandt vi ud af, at det hele faktisk godt kunne gå op, fortæller Malou Bork til dr.dk.

'Projekt Stop Udsættelser'

Og hun er ikke den eneste, boligselskabets socialrådgiver har reddet fra at blive smidt på gaden.

Antallet af udsættelser er faldet med 63 procent fra 2011 til 2014 siden boligselskaberne Boligkontoret 3B og Boligkontoret Danmark iværksatte 'Projekt Stop Udsættelser', der giver økonomisk rådgivning til beboere, skriver dr.dk

Projektet hjalp Malou Bork i sidste øjeblik, og idag ser hendes økonomiske situation meget bedre ud.

- Jeg fandt ud af, at jeg brugte alt for mange penge på min husleje, så derfor er jeg flyttet i en mindre bolig, så jeg har råd til huslejen og mere af det sjove, siger hun til dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.