Teenagere forelsker sig i læreren: Sådan takler du det

Det er helt almindeligt, at pubertetsbørn får følelser for deres lærer. Men det er et tabu på mange skoler.
Det er meget normalt for en teenager på et tidspunkt at blive lun på læreren. Men hvordan håndterer læreren det bedst?
Det er meget normalt for en teenager på et tidspunkt at blive lun på læreren. Men hvordan håndterer læreren det bedst? Scanpix / modelfoto

Hvad stiller du som lærer op, hvis 16-årige Sofie i 1.G. begynder at flirte voldsomt med dig? Eller hvis Oliver i 7. klasse sender dig kærestebreve?

Rigtig mange børn bliver i løbet af puberteten tiltrukkede af eller forelskede i deres lærer, skriver fagbladet Folkeskolen.

Det er en helt normal del af børns udvikling - men det kan være akavet for læreren, og mange ved ikke, hvordan de skal håndtere det. Det kan nemlig være svært at tale med kollegerne om, siger Bente Boserup fra Børns Vilkår.

Men det er vigtigt at tale med kollegerne om det, så man håndterer det på den bedste måde, råder hun.

Det handler om at passe på eleven og være ekstra opmærksom på, hvilke signaler, man sender. Forelskede pubertetsbørn kan nemlig nemt overtolke et venligt smil eller et opmuntrende skulderklap - og de kan blive meget vrede eller ulykkelige over en afvisning. Derfor handler det om at få det bremset, inden følelserne udvikler sig for voldsomt.

Selvom den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år, er det forbudt at have sex med unge under 18 år, hvis man har ansvaret for dem - for eksempel hvis man er den unges lærer. Det handler om, at med den store forskel på alder og modenhed må den voksne ikke må udnytte det ulige magtforhold i lærer-elev-relationen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.