Teenager tilstår dødstrusler mod Naser Khader

"En kugle til dig og en kugle til din datter" tilstår 16-årig pige at have skrevet til Khader i en Facebook-besked.
Naser KhaderI anledning af hans nye bog: bekendleser fra en kulturkristen muslim
Naser KhaderI anledning af hans nye bog: bekendleser fra en kulturkristen muslim Foto: NIELS HOUGAARD/POLFOTO

På den 16-årige M's sorte T-shirt står der på engelsk, at hver ny dag er en mulighed for at ændre sit liv.

Fredag sidder hun i Københavns Byret tiltalt for at have truet blandt andre den tidligere folketingspolitiker Naser Khader via private beskeder på Facebook.

Med meget lav stemme svarer den mørkhårede pige "ja", når anklageren til hvert af de 11 forhold, hun er tiltalt for, spørger, om hun har gjort det, der står.

I en af beskederne har hun ifølge anklageskriftet skrevet, at hun skærer halsen over på Khader og hans datter, og i en anden har den 16-årige skrevet til ham, at "der er en kugle til dig og en kugle til din datter". Hun havde vedhæftet et billede af en pistol og et magasin.

M tilstår også at have indkrævet en dømmebøde på 10.000 kroner fra politikeren. Hun har dog ikke modtaget pengene, siger hun.

Pigen er desuden tiltalt for at have truet en anden pige på livet. Den anden pige skulle fortælle den sigtede, hvor Naser Khaders datter opholdt sig, lød kravet.

Den sigtede truede også den anden pige med at slå tænderne ud på hendes mor og med at begå hjemmerøveri, hvis ikke hun makkede ret.

Sigtelsen er rejst efter en bestemmelse i straffeloven, der handler om vidnetrusler. Det skyldes, at Naser Khader og hans datter over for politiet og i retten skal afgive forklaring om et overfald på Khaders datter.

Ud over truslerne på Facebook er M tiltalt for at have overfaldet en skoleleder på en skole. Igen tilstår hun.

Men når anklageren beder hende om at forklare, siger hun konsekvent, at det vil hun ikke udtale sig om.

Pigen er allerede dømt i en anden sag for blandt andet vold, røveri og vidnetrusler. Hun fik en ungdomssanktion for det og blev anbragt på en institution. Det var her, hun fremsatte truslerne mod Khader.

M vil selv helst i ungdomsfængsel frem for at få en forlænget ungdomssanktion i en institution, siger hendes forsvarer fredag.

Det forventes, at der afsiges dom senere fredag i Københavns Byret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.