Teenager og Magnussen-rival kører for Williams i 2017

18-årige Lance Stroll skal danne par med Valtteri Bottas hos Williams i næste års Formel 1-sæson.

Purunge Lance Stroll skal køre Formel 1 i den kommende sæson.

Den 18-årige canadier blev torsdag præsenteret som ny kører for Williams-holdet i 2017.

Lance Stroll fyldte 18 år i slutningen af oktober, og han bliver den første canadier i VM-serien siden Jacques Villeneuve, der blev verdensmester i 1997 og sluttede Formel 1-karrieren i 2006.

Med offentliggørelsen af Lance Stroll som kører ligger det fast, at Williams-holdets to kørere i næste sæson vil blive finske Valtteri Bottas og den canadiske teenager.

Lance Stroll erstatter brasilianske Felipe Massa, som stopper i Formel 1 efter denne sæson. Stroll bliver den yngste Formel 1-kører i næste sæson.

- Jeg er virkelig glad for at kunne sige, at jeg kører for Williams' Formel 1-hold i 2017.

- Det er en drøm, der bliver til virkelighed for mig. Jeg vil gerne takke alle, der har hjulpet mig til dette punkt, siger Lance Stroll ifølge Williams' Twitter-konto.

Hollandske Max Verstappen (Red Bull) vil fortsat være den yngste Formel 1-kører nogensinde. Det blev han, da han fik debut i det australske grandprix i 2015 i en alder af 17 år og 166 dage.

Strolls rutinerede makker Valtteri Bottas har været et varmt navn til et sæde hos Renault, hvor Kevin Magnussen kører i 2016.

Kevin Magnussens fremtid er fortsat uafklaret. Danskeren har tidligere udtrykt, at hans førsteprioritet er at fortsætte hos det franske hold.

- Jeg føler, at Renault er det rigtige sted at være på den lange bane og stedet, hvor jeg kan opnå mit mål, som er at blive verdensmester, lød det fra Magnussen ifølge Sky Sports 20. oktober.

For nylig berettede motorsportsmediet motorsport.com, at danskeren er blevet tilbudt en toårig kontrakt hos Haas-holdet, hvor danskeren angiveligt ikke selv skulle medbringe sponsorer.

Renault mangler at besætte det sidste sæde, da holdet allerede har offentliggjort Nico Hülkenberg som en af holdets to kørere i 2017. Tyskeren kommer til Renault fra Force India.

Kevin Magnussen har i denne sæson scoret syv VM-point. Holdkammeraten Jolyon Palmer, som også er i spil til det sidste Renault-sæde, er noteret for et enkelt point i sæsonen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.