Team Danmark får ny direktør

Lone Hansen tiltræder som Team Danmarks direktør i februar og retter blikket mod perioden efter OL i 2016.
Team Danmarks tidligere direktør, Michael Andersen (tv), bliver fra februar erstattet af Lone Hansen, der pt. er direktør i Anti Doping Danmark. Arkivfoto.
Team Danmarks tidligere direktør, Michael Andersen (tv), bliver fra februar erstattet af Lone Hansen, der pt. er direktør i Anti Doping Danmark. Arkivfoto. Foto: POULSEN LARS/Polfoto

Den kommende direktør for Team Danmark har med det samme fokus på at skaffe dansk elitesport gode resultater i fremtiden.

Lone Hansen, der tiltræder som Team Danmark-direktør i februar 2015, har fokus på perioden efter sommer-OL i Rio i 2016.

- Mit mål er, at Team Danmark fortsat skal være en international orienteret eliteinstitution, der har sit solide afsæt i den danske model, hvor sporten går hånd i hånd med uddannelse eller en civil karriere for atleterne.

- Denne særlige danske model har vist sit værd i nu 30 år, og jeg glæder mig meget til at videreudvikle rammerne for vores allerbedste atleter og talenter, siger Lone Hansen i en pressemeddelelse.

Hun forlader posten som direktør for Anti Doping Danmark og erstatter Michael Andersen som direktør i Team Danmark.

- Jeg er utrolig glad for, at jeg får mulighed for at videreudvikle et i forvejen stærkt Team Danmark.

- Der er et rigtigt godt fundament at bygge videre på med meget kvalificerede medarbejdere og faglige eksperter. Samtidig står dansk eliteidræt rigtig stærkt her godt 600 dage før OL i Rio.

- Jeg ser derfor meget frem til at være med til at finjustere de OL-forberedelser, som Team Danmark allerede er i fuld gang med i tæt samspil med de enkelte specialforbund og Danmarks Idrætsforbund, siger hun.

Indtil Lone Hansen tiltræder i sin nye stilling, vil teamleder for sportsteamet i Team Danmark, Per Boldt Jørgensen, være konstitueret leder i Team Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.