TDC meldt til politiet for ulovligt telefonsalg

Tre personer har klaget til Forbrugerombudsmanden over at være blevet ulovligt kontaktet af sælgere fra TDC, og derfor bliver selskabet nu politianmeldt.
Virksomheder må i udgangspunktet ikke ringe forbrugere op og forsøge at sælge produkter, medmindre de selv har givet tilladelse til det først. Derfor bliver TDC nu politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.
Virksomheder må i udgangspunktet ikke ringe forbrugere op og forsøge at sælge produkter, medmindre de selv har givet tilladelse til det først. Derfor bliver TDC nu politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Foto: Arkiv/Scanpix

Forbrugerombudsmanden mener, at TDC har brudt loven ved at ringe personer op og forsøge at sælge dem en telefon. Det må man nemlig kun gøre, hvis de på forhånd har givet lov.

TDC A/S betalte, på vegne af datterselskabet Telmore, i juni 2014 en bøde på 25.000 kroner i en anden sag om ulovligt telefonsalg.

I denne sag har tre forbrugere klaget til Forbrugerombudsmanden over, at de er blevet ringet op af sælgere fra TDC.

Personligt samtykke

TDC oplyser, at den ene forbruger havde givet samtykke til at blive ringet op i forbindelse med deltagelse i en ”kanal-afstemning”. En anden gav samtykke, da han i en TDC-butik fik udleveret et sim-kort, men begge har afvist TDC’s forklaring.

- Det skal altid stå klart for forbrugerne, hvis de giver samtykke til at blive ringet op med tilbud på produkter. Efter min opfattelse har TDC ikke oplyst disse forbrugere tydeligt om, at de takkede ja til at blive kontaktet via telefon, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

I det tredje tilfælde var det klagerens mand, som havde givet lov til, at TDC måtte ringe op med tilbud. Alligevel forsøgte TDC-medarbejderen at sælge hende en telefon.

- Når en forbruger giver samtykke til at blive ringet op med tilbud, er det personligt. Det betyder, at virksomheden ikke må ringe til forbrugerens familiemedlemmer med tilbud, medmindre de også har givet samtykke, siger Forbrugerombudsmanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.