Tchad dømmer 10 Boko Haram-militante til døden

10 formodede medlemmer af nigerianske Boko Haram dødsdømt i første retssag mod gruppen i nabolandet Tchad.
Indbyggere samler sig ved en bombet kirke i byen Potiskum i Nigeria, et angreb som Boko Haram menes at stå bag. (Arkivfoto)
Indbyggere samler sig ved en bombet kirke i byen Potiskum i Nigeria, et angreb som Boko Haram menes at stå bag. (Arkivfoto) Foto: Adamu Adamu Damaturu/AP

Et dobbelt selvmordsangreb, der kostede 38 mennesker livet i Tchad i juni, fik fredag en domstol i hovedstaden N'Djamena til at beordre 10 formodede medlemmer af Boko Haram henrettet.

Det er første gang, at Tchad dømmer formodede medlemmer af den islamistiske gruppe, der har hjemme i nabolandet Nigeria.

- De 10 tiltalte fra Boko Haram er dømt til døden, lyder det i domstolsafgørelsen.

Den militante nigerianske bevægelse har flere gange gennemført angreb i Nigerias nabolande Tchad, Niger og Cameroun.

Det fik tidligere på året de fire lande til at etablere en regional styrke, der skal bekæmpe gruppen. Den tæller 8700 mand, men er endnu ikke blevet indsat.

De tiltalte ved retssagen i Tchad var blandt andet anklaget for drab, omfattende ødelæggelser ved brug af sprængstoffer samt våbenbesiddelse.

En af de dødsdømte er nigerianeren Mahamat Mustapha, som ifølge anklagemyndigheden i Tchad var hjernen bag det dobbelte selvmordsangreb den 15. juni, som ramte en skole og en af politiets bygninger i N'Djamena. 38 blev dræbt og over 100 såret.

Boko Harams blodige oprør har siden 2009 kostet mere end 15.000 mennesker livet, de fleste i Nigeria.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.