Taxier blokerer lufthavne i Uber-protest

Selvom Uber bliver erklæret ulovligt fra januar næste år, protesterer 100 hyrevogne mandag i Paris.
Taxier blokerer trafikken tæt på to store lufthavne i Paris, de protesterer over det amerikanske taxa-koncept Uber.
Taxier blokerer trafikken tæt på to store lufthavne i Paris, de protesterer over det amerikanske taxa-koncept Uber. Foto: Remy de la Mauviniere/AP

Taxichauffører blokerer mandag trafikken ved de to store lufthavne i Paris, hvor de protesterer over konkurrence fra det amerikanske taxikoncept Uber.

Ifølge politiet deltager flere end 100 hyrevogne i protesterne uden for Charles de Gaulle i nord og Orly, som ligger syd for den franske hovedstad.

Flere store taxiselskaber oplyser imidlertid, at de på grund af juletravlheden ikke deltager i mandagens blokader.

Aktionen har været planlagt siden fredag, da en domstol i millionbyen afviste at nedlægge forbud mod den app-baserede køretjeneste.

Konkurrencen fra Uber frygtes af hyrevognsselskaber verden over, og i flere lande er konceptet allerede dømt ulovligt.

I Danmark valgte trafikstyrelsen at politianmelde Uber samme dag, som selskabet etablerede sig i landet. I Norge faldt en tilsvarende anmeldelse knap to uger senere.

Trods den franske domstols afgørelse i sidste uge meddelte landets indenrigsministerium mandag, at taxikonceptet vil blive forbudt fra januar næste år.

- Det er ikke alene ulovligt at tilbyde denne service, men det er også forbundet med en reel fare for kunderne, siger ministeriets talsmand, Pierre-Henry Brandet, til tv-stationen iTele med henvisning til manglende forsikring.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.