Taxikrig

Taxi Råd: Nu må politiet få stoppet Uber

Dansk Taxi Råd jubler over byrettens dom over Uber. Nu bør politiet sætte målrettet ind for at stoppe Uber i København, siger direktør.
Direktør for Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, ser gerne at politiet tager byrettens dom i hånden og sætter ind mod Uber-chauffører.
Direktør for Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, ser gerne at politiet tager byrettens dom i hånden og sætter ind mod Uber-chauffører. PR-foto

Knap er blækket på byrettens dom tørt, før end politiet bør tage dommen i hånden og indlede en klapjagt på Uber-chauffører.

Udmeldningen kommer fra Dansk Taxi Råd, hvor direktør Trine Wollenberg har en forventning om, at politiet vil bruge dommen til at sætte målrettet ind over for Ubers chauffører.

- Vi har en klar forventning om, at myndighederne i større grad vil stoppe Uber-chauffører og håndhæve den her lov, nu hvor retten har talt, og vi har byrettens ord for, at Uber bryder taxilovgivningen, siger hun til Avisen.dk.

Hun peger på, at politiet ind til videre kun har stoppet Uber-chauffører i forbindelse med rutinekontroller.

2000 Uber-biler skal stoppes

Men med dommen i hånden vil politiet kunne stoppe Uber-chauffører med ”en vis overbevisning”, mener Trine Wollenberg.

- Vi ser gerne, at man i højere grad laver en indsats mod Uber-bilerne, så man får dem stoppet. Nu har man en dom, og vi ved, der kører 2000 Uber-biler rundt i København.

I Dansk Taxi Råd har man også en forventning om, at Uber selv vil erkende, at deres forretningsmetode er i strid med dansk lov og vil rette ind. Men sker det ikke må politiet på banen.

- Den kørsel, Uber udfører, er dømt ulovligt. Det er vi naturligvis glad for, for det er det vi har sagt hele tiden, at Uber udfører taxikørsel i Danmark.

Trine Wollenberg fremhæver, at det ikke kun noget, man har sagt i Dansk Taxi Råd.

- Man skal huske på, den her sag er startet i Trafikstyrelsen, som politimeldte Uber.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.