Taxikrig

Taxaforbund: Uber koster den svenske stat millioner

Uber har en stor del af ansvaret for, at den svenske stat hvert år går glip af en milliard svenske kroner fra taxabranchen. Det mener Svenska Taxiforbundet.
Uber er et koncept, hvor man via en app kan bestille private bilejere til at køre en hen til en aftalt destination.
Uber er et koncept, hvor man via en app kan bestille private bilejere til at køre en hen til en aftalt destination. Foto: Scanpics

Hvert år bliver der snydt for tæt på en milliard svenske kroner (omkring 800 millioner danske kroner) i skat i den svenske taxabranche.

Det fortæller Svenska Taxiforbundet til Berlingske Business.

En stor del af dette beløb skyldes ifølge taxaforbundet den omdiskuterede bildelingstjeneste Uber, som Svenska Taxiforbundet beskylder for ikke at betale skat.

Forbundet lægger vægt på, at Uber med sit hovedsæde i Holland fører betalingerne ud af landet, hvilket gør det svært for skattemyndighederne at holde øje med omsætningen.

- Det bekymrer os, at skattemyndighederne ikke kan kontrollere det. Det muliggør jo, at de kan undgå skat og presse priserne i bund. Så bliver det en konkurrence på ulige vilkår, fortæller Claudio Skubla, som er kommunikationschef i det svenske taxaforbund til Berlingske Business.

Når der kan snydes med skat, vil det ifølge det svenske forbund presse branchen, da en stor del af den pris kunden betaler er skat.

- Skatten er 60 procent af prisen, man betaler, når man kører taxa. Og når Uber ikke betaler skat, kan de presse prisen i bund på en helt anden måde, end vi kan, siger Claudio Skubla.

De mange mistede skattekroner fik i slutningen af juli den svenske regering til at starte en udredning af taxabranchen.

Uber har mødt kritik fra mange sider. I sidste uge argumenterede David Trads i et blogindlæg på Avisen.dk for, at Uber er værre en Ryanair.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.