Taxikrig

Taxachauffører i protest mod Uber: "Pas jeres arbejde inde på Borgen"

Taxachauffører protesterede i dag mod Uber ved Christiansborg.
Se flere videoer på Localeyes.dk
Henter afspiller ...
localeyes.dk

Hvis politikerne på Christiansborg kiggede ud af vinduerne omkring klokken 13 i dag, ville de have set et mylder af taxaer.

De københavnske taxachauffører havde nemlig under parolen "Stop u(ber)lovlighederne nu!" arrangeret en aktion mod samkørselstjenesten Uber. Chaufførerne er frustrede over, at regeringen endnu ikke har stoppet det, som de ser som Ubers systematiske brud på taxiloven. 

Ideen med aktionen var at gøre politikerne opmærksomme på problemet ved at cirkulere omkring Christiansborg. Ud over Folketinget tog dagens rute også de mange taxaer forbi Justitsministeriet og Trafikministeriet som et stille symbolsk opråb. 

- Vi håber, at de ser, at vi stadig er her. Vi sender dem budskabet 'pas jeres arbejde inde på Borgen', forklarer Carl Halkier, der er enkeltkørende vognmand og med i den landsdækkende brancheforening Dansk Taxi

Han er en af dem, der havde taget køreturen til Christiansborg, og han forstår ikke, at politikerne endnu ikke har taget affære.

- Vi er to parter, der udfører det samme arbejde. Vi har strikse regler, og de har slet ingen regler. Jeg fatter det slet ikke. Det er hamrende frustrerende, siger Carl Halkier til Avisen.dk.

Overvældende opbakning

Carl Halkier vurderer, at der var omkring 3-400 taxaer, der tog turen omkring Christiansborg i løbet af den halvanden time, som aktionen varede. 

- Jeg var helt overvældet over, hvor mange der dukkede op, siger han.

Mange taxaer havde taget turen ind til Christiansborg. Foto: Dansk Taxi

Og han mener, at der er en god grund til, at taxachaufførerne demonstrerer mod Uber.

- De kommer og tager vores kunder, og vi har ingen mulighed for at konkurrere med dem. Vi er låst af de udgifter, vi skal betale, som skat, løn og forsikring. Det er unfair konkurrence, forklarer han.

Også de forbipasserende støttede op, forklarer Carl Halkier, der tog en tørn med at dirigere trafikken og forklare forbipasserende, hvad der var los.

- Der var kun smil, og nogle råbte 'god kamp', da vi forklarede, hvad vi lavede, siger han.

Han har selv kørt taxa i 27 år og har oplevet alt fra fødsler til triste skæbner i sin taxa. 

- Det er det bedste job i verden. Du ved ikke, hvad dagen bringer. Der kan ske tragiske ting, og der kan ske glædelig ting. Du kan pludselig stå i Bruxelles om eftermiddagen, når du startede i København om morgenen, fortæller Carl Halkier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.