Taxachauffører i protest efter kølledrab: Vi er mennesker

Drabet på en taxachauffør får nu branchen til at demonstrere mod arbejdsforholdene. De vil gøre opmærksom på, at det altså er mennesker, der sidder i bilerne.
En 65-årig taxachauffør har mistet livet, efter han blev overfaldet af kunder. Det får nu andre taxachauffører til at råbe vagt i gevær om sikkerhed og arbejdsmiljø.
En 65-årig taxachauffør har mistet livet, efter han blev overfaldet af kunder. Det får nu andre taxachauffører til at råbe vagt i gevær om sikkerhed og arbejdsmiljø. Simon Læssøe, Scanpix

Frustrerede taxachauffører kører her til formiddag i samlet flok ind forbi Transportministeriet og Polititorvet i København.

Chaufførerne demonstrerer for at vise deres sympati med den 65-årige taxachauffør, der natten til fredag blev overfaldet med kølle og siden død af sine kvæstelser. Men demonstrationen er også et opråb fra taxabranchen, fortæller en af de chauffører, der har taget initiativ til protesten, til bt.dk.

"Med vores aktion håber vi i første omgang bare at kunne sende et signal om, at vi er her. At vi ikke 'bare er taxachauffører', som mange opfatter os som, men at vi altså er mennesker, der sidder ude i bilerne," siger taxachauffør Ivan Naurholm til bt.dk.

Forskel på chauffører

Chaufføren føler de sig frustrerede over de generelle arbejdsvilkår og manglen på sikkerhed. For eksempel betyder nye regler og afgifter, at chaufførerne kører rundt i dårligere biler, siger Ivan Naurholm.

Derudover føler taxachaufførerne ikke, at de bliver taget lige så seriøst som andre chauffører. Bliver en buschauffør overfaldet, bliver gerningsmanden anklaget for vold mod tjenestemand i funktion, mens det samme ikke gælder, hvis det går ud over en taxachauffør.

Den 65-årige taxachauffør blev overfaldet natten til fredag, da han var ude på en rutineopgave. Lørdag blev tre mænd fremstillet i grundlovsforhør, men de to er siden blevet løsladt.

Kilde: Bt.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.