Taxikrig

Taxachauffører i ny protest mod Uber

Taxachauffører vil onsdag cirkulere omkring Christiansborg i protest mod Uber.
For tre uger siden blokerede godt 300 taxachauffører Kongens Nytorv i protest mod Uber.
For tre uger siden blokerede godt 300 taxachauffører Kongens Nytorv i protest mod Uber. Foto: Jens Astrup/Scanpix

De københavnske taxachauffører vil ikke lade politikerne glemme den omstridte kørselstjeneste Uber.

Derfor vil et større antal taxaer under parolen "Stop u(ber)lovlighederne nu!" i morgen onsdag klokken 13 cirkulere om Christiansborg. Aktionen er en protest imod, at regeringen endnu ikke har stoppet det, som taxachaufførerne betegner som Ubers systematiske brud på taxiloven. 

Uber er en tjeneste, der lader brugere verden over bestille et lift fra en privat bilejer med et par klik på deres smartphone. Hos taxabranchen opfatter man tjenesten, der kom til Danmark i 2014, som ulovlig samkørsel.

Det er en række chauffører, der på de sociale medier har planlagt morgendagens protest, men den landsdækkende brancheforening Dansk Taxi støtter op.

- Vi vil gerne vise, at vi er her endnu, fortæller Palle Christensen, der er bestyrelsesformand i Taxa 4x35 og med i Dansk Taxi.

Foreningen har derfor også delt en fælleserklæring om protesten på sin Facebook-side.

"Man kan med rette være utilfreds med taxiloven. Den er håbløs forældet, og bør laves om hurtigst muligt. Men indtil vores politikere beslutter sig for at gøre noget, så har vi altså en lov, der skal overholdes," skriver Dansk Taxi blandt andet i sin erklæring.

Stille protest mod u(ber)lovlighederUnder parolen "Stop u(ber)lovlighederne nu!" vil et større antal taxier i morgen...

Opslået af Dansk Taxi på 8. marts 2016

Et symbolsk opråb

Protesten er placeret ved Christiansborg som et symbolsk opråb til politikerne.

- Vi er forundret over, at Uber nu har kørt og været politianmeldt siden november 2014, men at det først er nu, der begynder at ske noget, siger Palle Christensen. Han henviser til, at seks sigtede Uber-chauffører i slutningen af april skal for retten i Københavns Byret.

- Det er første gang, at der tages et retsligt skridt i forhold til Uber, og det er vi forundret over. Vi tænker, at der må være nogle myndigheder, der ikke har fulgt op, siden der kun gik to timer efter Uber kom til Danmark, før Trafikstyrelsen anmeldte selskabet, siger han.

Håbet er, at morgendagens protest også får justitsminister Søren Pind (V) til at reagere.

"Politiet begynder nu at gribe ind, men man kan godt blive oprigtigt i tvivl om, hvorvidt betjentene på gaden har den øverste politiske ledelses opbakning. Men det må justitsministeren jo kunne redegøre for. Gerne i morgen, når chaufførerne kigger forbi Borgen," lyder det i erklæringen fra Dansk Taxi.

Det er ikke første gang, at chaufførerne samles til protest. For tre uger siden blokerede godt 300 chauffører Kongens Nytorv med deres taxaer. Palle Christensen har ikke noget bud på, hvor mange chauffører, der vil bakke op om aktionen i morgen, men han vurderer, at der godt kan komme et par hundrede taxaer forbi.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.