Taxa-chef ville hyre til kontanthjælps-demo: Fik én ansøgning

Haydar Mohammed fik kun en enkelt ansøgning, efter han tilbød jobs til kontanthjælpsmodtagere under den store demonstration på Christiansborg slotsplads i tirsdags. Efter Radio 24syv har vist en video af hans forsøg, har han dog modtaget 111 ansøgninger.
Haydar Mohammed søger 20 chauffører, der vil kører taxa.
Haydar Mohammed søger 20 chauffører, der vil kører taxa. Foto: Radio 24syv

Fire-fem taxaer står konsekvent og ruster i Haydar Mohammeds garage, og han mangler at få besat hele 20 fuldtidsstillinger i sit taxafirma.

På Christiansborg slotsplads var der i tirsdags samlet mange mennesker, der demonstrerede mod kontanthjælpsloftet. Det så Haydar Mohammed som en god mulighed for at finde folk, der ville køre for hans firma TMservice. Men til selve demonstration var det småt med villige ansøgere.

- Tirsdag hørte jeg ikke noget som helst. Onsdag blev jeg kontaktet af Københavns kommune, der også ville hjælpe mig. Lidt senere onsdag modtager jeg så en enkelt mail fra en interesseret, siger Haydar Mohammed til Avisen.dk.

Han kunne ellers tilbyde et job med en årsløn på 305.000 kroner eksklusiv pension med fleksible arbejdstider, og man behøvede hverken kørekort eller taxakørekort for at søge. Lige meget hjalp det dog til demonstrationen.

Haydar Mohammed oplevede nemlig, at mange af demonstranterne var i job og var med for at støtte op, hvilket han både mener var solidarisk og imponerende.

"Det gør mig ked af det"

Men de kontanthjælpsmodtagerne, som Haydar Mohammed fik i tale, virkede ikke til at være interesserede i at køre taxa, selvom de sagde, at de var meget interesserede i at finde et job. Han uddelte i alt 50 flyers.

- Det kan sagtens være, at jeg bare var dårlig til at finde de rigtige. Nogle er jo også syge. Men det gør mig ked af det på vegne af landets fantastiske taxachauffører, når nogle siger; "jeg gider ikke at køre taxa". Jeg kan forstå, man gerne vil arbejde inde for sit fagområde. Men hvis der ikke er noget arbejde, så forstår jeg ikke, at man ikke vil køre taxa, indtil man finder et nyt job, siger Haydar Mohammed.

Vognmanden gentager flere gange over for Avisen.dk, at han ikke er ude i et politisk projekt og ikke er interesseret i at male et bestemt billede af kontanthjælpsmodtagere. Han ønsker blot at få fyldt sine biler.

Bombarderet med ansøgninger efter forgæves jagt til demonstration

Haydar Mohammeds forgæves jagt på nye chauffører blev dækket af Radio 24syv. De lagde onsdag aften et videoindslag på Facebook. Se det herunder:

Radio 24syv dækkede Haydar Mohammeds forsøg på at finde nye chauffører til demonstrationen

Siden da er Haydar Mohammed blevet bombarderet med ansøgninger. Da Avisen.dk taler med ham, er han stadig i gang med at få et overblik, men han mener at have fået omkring 111 ansøgninger, der kommer fra næsten hele landet.

- Det har været rigtig, rigtig positivt. Jeg er kommet i dialog med borgere fra hele Danmark, siger Haydar Mohammed.

Derudover er han på vej til at modtage en kontanthjælpsmodtager, der er rejst hele vejen fra Vordingborg for at komme til samtale. Desværre siger Haydar Mohammed, at knap halvdelen af ansøgninger er blevet sorteret fra, da folk var 18-19 år - man skal være 21 år for at køre taxa.

Haydar Mohammed siger, at han stadig mangler folk og siger, at man er mere end velkommen til at søge. Det kan man gøre ved at skrive en ansøgning med CV til [email protected]

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.