Taske ved jødisk forretning var ufarlig - motorvej åbnes

På grund af en "mistænkelig taske" afspærrede politiet en del af Helsingørmotorvejen. Det var dog falsk alarm.
Bilister, der skal ind til København, skal være opmærksomme på politiafspærring på grund af fund af mistænkelig taske.
Bilister, der skal ind til København, skal være opmærksomme på politiafspærring på grund af fund af mistænkelig taske. Foto: Colourbox/free

Der var intet farligt ved den taske, som en patrulje fra Københavns Politi mandag morgen spottede ved en jødisk forretning på Østerbro.

Den "mistænkelige taske" fik ellers politiet til at afspærre Helsingørmotorvejen i krydset ved Tuborgvej samt Lyngbyvej i begge retninger, men klokken 8.45 er vejene igen farbare.

- Bomberydderne har undersøgt tasken, og der er ikke fundet noget mistænkeligt. Vi er ved at undersøge det sidste, og så bliver afspærringerne ophævet, siger vagtchef Michael Andersen til Ritzau.

Han fortæller, at den mistænkelige taske blev fundet lige ved den jødiske kosherforretning Copenhagen Kosher tidligt mandag morgen.

Den samme butik blev i april udsat for hærværk, da der blev kastet en sten mod ruden til forretningen og skrevet "jødesvin" på facaden, og derfor er politiet ekstra forsigtig.

Det Jødiske Samfund i Danmark, herunder jødiske forretninger, har haft ekstra politibeskyttelse siden terrorangrebet i København i februar.

Copenhagen Kosher har ifølge vagtchef Michael Andersen været bevogtet af politiet "periodevis" siden angrebet, der kostede to mænd livet og sårede flere betjente.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.