Tampon-myter du IKKE skal tro på

Har du også hørt historien om hende, der mistede en tampon inde i sig? Den og myten om levetiden på en tampon punkterer eksperterne her.
Er du også i tvivl om, hvor længe en tampon må sidde - læs med her.
Er du også i tvivl om, hvor længe en tampon må sidde - læs med her. Foto: Scanpix

Når det kommer til tamponer, findes der mange historier og myter, du sikkert har hørt på igennem din ungdom - og måske endda været rædselsslagen, fordi du har glemt at skifte din tampon i løbet af dagen.

Du har spildt din tid. Der er ikke helt så meget at være nervøs for, skriver health.com.

Du bliver syg af din tampon

I 1980 florerede historier om kvinder, der var blevet frygtelig syge af deres tampon, fordi de lod den sidde i hele dagen. Eksperter fandt ud af, at en af datidens tamponer var lavet af farlig materiale.

Der var altså noget om snakken den gang – men det er der ikke mere. I USA har der kun været indberettet fem tilfælde siden 1997, hvor sygdom er opstået på grund af en tampon.

I dag er en tampon meget bedre lavet, og risikoen for at få en infektion er nærmeste lig nul, fortæller gynækolog Taraneh Shirazian.

Hun har aldrig selv oplevet et tilfælde, men hun siger samtidig, at vil du være helt sikker, kan du skifte din tampon hver 12 time.

Din tampon forsvinder inde i dig

En anden udbredt myte er den om, at tamponen ganske enkelt forsvinder i din krop. Men det er altså en røver – det kan slet ikke lade sig gøre, fortæller gynækolog Taraneh Shirazian.

Din skede er ligesom et lukket rum - og en tampon vil altid stoppe et sted. Den kan altså ikke forsvinde. Men den kan blive presset godt og grundigt op, hvis en kvinde har glemt den og derefter har sex.

Men det er ikke som sådan et problem, siger gynækologen:

- Hvis du ikke kan få den ud, kan du altid tage til lægen, og de vil tage den ud.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.