Taliban skal forhandle fred med USA torsdag

Taliban og USA mødes både torsdag og fredag i Qatar til forhandlinger om en fredsaftale.
Første runde af forhandlingerne om at skabe fred i Afghanistan finder sted i Qatar.
Første runde af forhandlingerne om at skabe fred i Afghanistan finder sted i Qatar. Foto: Massoud Hossaini/AFP/free

Hidtil er forsøg på en politisk løsning på konflikten i Afghanistan endt uden resultat, men håbet, om at man kan tale sig frem til en løsning, lever endnu.

Det melder i hvert fald afghansk Taliban, som hævder at skulle mødes med amerikanske forhandlere senere torsdag i Qatar.

- Den første runde finder sted i dag i Qatar, og der vil følge endnu en runde fredag. Lad os se, hvad der sker, da tidligere møder ikke har givet noget resultat, siger et ledende medlem af Taliban i Afghanistan.

Ingen amerikanske kilder har bekræftet mødet.

Højtstående pakistanske militærkilder og diplomatiske kilder siger, at ledelsen i afghansk Taliban har signaleret over for Pakistan, at den islamistiske gruppe er klar til fredsforhandlinger.

Ifølge Pakistan er der imidlertid ingen meldinger om, at et møde skal finde sted allerede torsdag. Her taler man derimod om marts.

Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, har siden sin magtovertagelse sidste år forsøgt at vinde støtte fra Pakistan og Kina til at få Taliban til forhandlingsbordet.

Bestræbelserne har været ekstra presserende, efter at den internationale Isaf-koalition forlod Afghanistan ved årsskiftet.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.