Taliban efter massakre på børn: 'Vi var nødt til det´

De 141 dræbte var hævn for militærets indsats mod Taliban i det nordlige Pakistan.
Henter afspiller ...
/ritzau/

141 mennesker blev dræbt, og klart størstedelen var skolebørn i tirsdagens Taliban-angreb på en skole i Pakistan. Landets premierminister var samme dag fremme og fordømme den blodige massakre.

?Dette er en barbarisk handling og en høj grad af terrorisme. Vi fordømmer handlingen på det kraftigste. Vi har besluttet at holde tre dages sørgen i landet efter denne triste hændelse,? fortæller Nawaz Sharif.

En talsmand fra Taliban forklarede, at angrebet var en hævnaktion for dræbte Taliban-medlemmer i den nordlige Waziristan-provins, hvor landets militær er gået ind for at bekæmpe Taliban-grupperingerne. Den ramte skole var tilknyttet Pakistans militær, så flere af forældrene til de dræbte børn er enten soldater eller arbejder for militæret på den ene eller anden måde.

?Vi var nødt til at tage den beslutning, så de ville blive ramt hos dem selv. Når du bliver såret i dit eget hjem, så går virkeligheden op for dig. De brændte vores hjem, så vi var tvunget til at brænde deres,? udtaler Mohammad Khurasani, talsmand fra Taliban. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.