"Tager millioner fra pensionister": DF under angreb

DF har stemt for at tage penge fra de svageste pensionister, og det møder kritik.
Dansk Folkeparti kan dog til fulde stå inde for den finanslovsaftale, som partiet er medunderskrivere af, siger partiets finansordfører, René Christensen.
Dansk Folkeparti kan dog til fulde stå inde for den finanslovsaftale, som partiet er medunderskrivere af, siger partiets finansordfører, René Christensen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Dansk Folkeparti er under kraftig beskydning i disse dage.

I går lagde partiet stemmer til en del af regeringens finanslovsforslag, der sparer på boligydelserne til de svageste pensionister, da det blev førstebehandlet i Folketinget. Det skriver flere medier.

Ifølge regeringen vil de ændrede satser, som de borgerlige partier vil indføre, betyde, at omkring 132.000 pensionister gennemsnitligt mister 3.780 kroner om året. Det erkendte Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted ifølge tv2.dk i salen, da lovforslaget blev debatteret.

- Vi mangler en stemme her i salen. En eneste stemme. I sidder på de afgørende mandater og vælger så at tage pengene direkte op af lommerne på de ældre, Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Pernille Rosenkrantz-Theil ifølge tv2.dk.

Tæsk på sociale medier

Også på de sociale medier fik Dansk Folkeparti ørene i maskinen.

- DF tager millioner fra pensionister, og forærer dem til velhaverghettoer. Løftebrud som giver udslag på Richterskalaen, skriver SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge på Twitter.

Også fra Enhedslisten var der kritik.

- DF indrømmer i salen, at de stemmer for at gøre over 100.000 danske pensionister fattigere. Nogen der hørte om det før valget? skriver erhvervsordfører Pelle Dragsted på Twitter.


Dansk Folkeparti kan dog til fulde stå inde for den finanslovsaftale, som partiet er medunderskrivere af, lyder det fra partiet.

- Det er Dansk Folkepartis politik at lave en aftale, der er så god som muligt, hvor vi får mest muligt af vores politik igennem. Det her er en af tidslerne, og den havde vi selvfølgelig gerne været foruden, siger partiets finansordfører, René Christensen (DF) til dr.dk.

Hårdt slag for pensionister

Hvis loven går igennem som ventet, vil det ifølge beregninger fra Ældre Sagen betyde, at mellem 150.000 og 175.000 pensionister mister op til 8.000 kroner om året, fordi de selv skal betale mere i husleje.

- Det er typisk folk med meget små indkomster, der mister pengene. Det er typisk personer, der flytter i ældrebolig eller plejebolig. De bliver henvist til det af kommunen, fordi de er så svage, siger Bjarne Hastrup, der er direktør i Ældre Sagen, til dr.dk.

Avisen.dk har tidligere talt med en af de pensionister, der risikerer at blive ramt på pengepungen.

- Hvis de fjerner hele min boligydelse, har jeg ikke en krone at leve for, jeg lever rent ud sagt af min boligstøtte. Så det vil betyde, at jeg må erklære mig personlig konkurs og ikke længere har penge til at købe mad, sagde den 72-årige folkepensionist Birgit Drews dengang til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.